Motståndarkollen – Kungsängens IF

På lördag ska HuFF studsa tillbaka, och äntligen är det dags för hemmamatch igen. Det blir ett möte mot ett på pappret svagare motstånd än i de senaste två matcherna. Men det är inte ett lag man ska underskatta. Kungsängen vann förra mötet lagen emellan säkert och man har en formstark talang där framme som man inte får ge några ytor.

Kungsängen var nykomlingar i division 2 det för HuFF historiska året 2020. Medan HuFF tog steget till division 1 så fick Kungsängen kvala sig kvar i serien via en knapp vinst i ett enkelmöte mot Arlanda. Förra säsongen blev en bättre säsong och man etablerade sig som ett mittenlag och slutade 9:a i tabellen.

Det har sedan en tid tillbaka utkristalliserat sig olika skikt i årets tabell och där har Kungsängen efter en lite trevande start landat mjukt i mittenskiktet. De har visat att de kan mäta sig mot alla lag i serien (vinst över HuFF och kryss mot Stocksund exempelvis), men också att de kan förlora mot bottenlag.

Inför höstsäsongen gjorde man ett tränarbyte och numera är det 23(!) år unge Shayan Hosiny som är huvudtränare. Han blev därmed den yngste huvudtränaren i hela det internationella seriesystemet. Om det beror på tränarbytet är svårt att säga men man har åtminstone på de senaste fem matcherna visat en god form och vunnit tre, kryssat ett, och förlorat en match (visserligen med hela 1-5 mot Österåker). Det ska sägas att de i flera av dessa matcher dock mött ganska beskedligt motstånd. Det blir ofta målglada tillställningar, målskillnaden på dessa fem matcher är 12-10. Förra matchen mot HuFF var kanske den största skalpen Kungsängen tagit under säsongen. Den matchen vann man med 3-0.

Det är några spelare som sticker ut lite i målproduktionen under säsongen. En av dessa, Mohammed Siraj, slipper vi möta i helgen då han är avstängd. Han har gjort 6 mål under säsongen varav ett gjordes mot HuFF i förra mötet lagen emellan.

En annan som gjorde mål i den matchen var Pascal Simba och han leder även interna skytteligan på 7 mål.

Den kanske största talangen i laget är Augustin Muyenga, 22. Han fick lovord från dåvarande huvudtränaren när säsongen började och ska vara snabb, teknisk, och är någon som de räknar med att tappa till lag högre upp i serierna snart. Han är målfarlig också då han gjort 6 mål på 12 matcher. 3 av dessa mål har kommit i lagets 3 senaste matcher, så han är uppenbarligen i form.

Förhoppningsvis kan motivationen vara högre hos HuFF i matchen, då Kungsängen egentligen inte har något att spela för medan HuFF jagar en kvalplats uppåt. Dessutom har HuFF säkert en revanschlusta efter förra mötet…

Text: Henrik Pettersson