Motståndarkollen – Kvarnsvedens IK

Senast lagen möttes slutade matchen med en klar 5-0 seger till våra röd/vita hjältar.

Kvarnsvedens tränare Jens Olsson tyckte så här om matchen:

”– Tyvärr åkte vi till Hudiksvall och satte oss själva i stora problem tidigt i matchen, med två enkla mål bakåt. Tyvärr rann det iväg på slutet då energin tog slut.”

Araya Zerai gjorde två mål, övriga HuFFmål gjordes av Sebastian Bergman, Filiph Ededal och Andreas Smedbakken.

Men nu på lördag är det full fokus som gäller då varje match är en final.

Men vilka är Kvarnsvedens IK?

Kvarnsvedens IK har sitt säte i Borlänge. Fotboll började det spelas redan 1907, då under namnet Kvarnsvedens GOIF. Efter en serie ekonomiska slag och namnbyten valde man att lägga ned verksamheten 1935.

1936 startades en ny förening med namnet Övermora IS och från och med 1941 började de spela sin matcher på Kvarnsvedens IP. Samma år bytte man förningens namn till Kvarnsvedens BK. Återigen var det ekonomin som satte käppar i hjulen och 1946 tvingades man lägga ned verksamheten.

Det skulle dröja ända till den 25 juli 1962 tills en ny förening bildades. Denna nyfödda föreningen hette BTK Verdandi. År 1974 bytte BTK Verdandi namn till det nuvarande; Kvarnsvedens IK, då man även antog färgerna vitt, blått och rött som än idag är klubbens färger.

Spelåren 1986-1987 nådde klubben sina största fotbollsframgångar hittills då man avancerade till semifinal i Svenska Cupen.

På vägen till semifinal besegrade man lag som Västra Frölunda, Brommapojkarna, Gefle och Degerfors. Semifinalen spelades mot Kalmar, men åkte på en 6-1 förlust.

Deras hemmaarena heter Stora Ensoplanen som har en kapacitet att ta emot 3 000 besökare.

Några kända personer från Borlänge är den världsberömde tenoren, Jussi Björling, sångerskan Linda Therese Karlsson, mer känd som Miss Li och Leif Sundell, den internationella domaren som bland annat dömde fotbolls EM 1996 som gick i England