Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Motståndarkollen: Kvarnsvedens IK

Tabelljumbon Kvarnsvedens IK väntar på hemmaplan på lördag. Det låter på förhand som ett ypperligt tillfälle att komma tillbaka till vinnarspåret för Hudiksvalls FF. Gästerna har haft en tuff säsong och befinner sig i en minst sagt negativ formkurva.

Kvarnsveden är ett lag som spelat några säsongen i division 2 vid detta laget. De gick upp 2018 och hade ett bra första år då man slutade på plats 7 som nykomlingar. Sedan balanserade laget runt negativt kvalstreck ett par säsonger innan de åter hade en fin säsong förra året då de slutade 8:a.

Men den formen tog man inte med sig in i årets säsong. Kvarnsveden har endast vunnit en match under säsongen. De har skrapat ihop 5 poäng och har minus 60 i målskillnad. Som vi lärt oss vid detta laget så ska vi dock inte stirra oss blind på detta. Ett annat lag som endast vunnit en match under säsongen är Uppsala, och vi vet alla vem den vinsten kom mot. Men att Kvarnsveden haft det tufft i år, det kan vi fastslå. Faktum är att de endast gjort 14 mål under året.

Mittfältaren Daniel Ernström har gjort flest av dem med sina tre mål. Han har endast spelat 12 matcher, så han har ändå en bra målfrekvens. Annars är det svårt att hitta spelare att varna extra för. De har en tunn trupp och tappade många spelare både före och faktiskt under säsongen. Om de ska vinna fotbollsmatcher så kommer det inte handla om stjärnspelare utan om laginsatser.

Ett av Ernströms mål gjorde han mot Hudiksvalls FF i vårens möte lagen emellan. I den matchen ledde faktiskt Kvarnsveden med 1-0 i halvtid och många HuFF-fans satt och undrade vad som hände när de följde den knapphändiga rapporteringen från matchen. Kvarnsveden lyckades sänka tempot rejält i den matchen, vilket var till deras fördel. Det blev inget flyt i matchen och en matchbild som Kvarnsveden drog nytta av. Men med det sagt så blev det ändå en ganska komfortabel vinst till slut i den matchen. Araya gjorde 2 mål och Cihan 1, och vi skulle nog gjort något till mål.

Säsongen har alltså inte sett något vidare ut för Kvarnsveden. Men formkurvan då? Ingen förbättring i sikte tyvärr för dalmasarna. Eller vad sägs om resultatraden 0-3, 0-5, 0-12(!), 0-2 och 0-6 på deras fem senaste?

0-28 på de senaste 5 matcherna alltså.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott