Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Motståndarkollen: Kvarnsvedens IK

Kvarnsveden har spelat många år i division 2 numera. 2019 kom de på en fin 7:e plats som nykomlingar. Sedan dansade man runt kvalstrecket ett par säsonger för att åter göra en bra säsong förra året då man slutade 8:a.

Tränaren Volkan Erdogan hade vissa förhoppningar innan säsongen startade. Försäsongen hade gått bra och de nya spelarna hade hittat in bra i gruppen och bidrog på träningarna. Trotjänaren och kaptenen Joakim Broman var även han förväntansfull och tyckte truppen såg intressant ut med en blandning av ungt och hungrigt och lite äldre.

Tyvärr har det nog inte gått riktigt som de önskat de första 8 matcherna i serien då de ännu inte vunnit och endast skrapat ihop en poäng. Laget ligger på sista plats med 6 poäng upp till kvalstrecket. Om man ska hårddra det lite så har de spelat relativt jämt med sina bottenkollegor men har ganska klara förluster mot topplagen. I de tre senaste matcherna har de förlorat stort (3-12 i målskillnad), men har då också mött mött Karlberg, Skiljebo och Kungsängen.

Inför säsongen tappade Kvarnsveden två kvalitéspelare i målvakten Victor Astor och målskytten (och delad etta i interna skytteligan) Ferhan Abic. Den som delade förstaplatsen med Ferhan, Daniel Ögren, finns dock kvar i laget. Men han står fortfarande mållös efter 8 spelade matcher. Andra spelare med gott rykte är redan nämnda klubbikonen Joakim Broman och mittfältaren Erik Larsson.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott