Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Motståndarkollen – Rågsveds IF

På söndag vid kl 18 vet vi vem av Rågsved och HuFF som hänger på topplagen i kampen om uppflyttning. HuFF kommer möta ett lag som nykomlingar överträffat alla förväntningar denna säsong och är vid en vinst på söndag fortfarande med i racet om uppflyttning.

Rågsveds IF är ännu ett av lagen som klättrat snabbt genom divisionerna. Så sent som 2019 spelade man i division 4. Man vann knappt sin division 3 serie föregående säsong och är därmed nykomlingar i år. Musa Dibba (som jag återkommer till) vann seriens skytteliga.

Framgångarna har kanske lite oväntat fortsatt även i år och man är en av de fem klubbar som brutit sig loss i toppen av tabellen. Rågsved ligger fyra, tre poäng efter HuFF men med en match mer spelad. De är 9 poäng efter ledande Österåker så en förlust mot HuFF i helgen skulle innebära att chansen att vinna serien troligen är borta då man bara har fyra matcher kvar att spela. HuFF är ett stort rödvitt-färgat sista halmstrå för Rågsved i denna match och de lär inte vara svårt att motivera sig. Förhoppningsvis kan det smyga sig in lite nerver i en så avgörande match…

Formen på höstsäsongen har inte varit helt perfekt. Man har vunnit 3, 2 oavgjorda, och en förlust, med 12-4 i målskillnad. Rågsved har redan mött topplagen Österåker och Stocksund och har endast fått med sig en poäng från de två matcherna. Låt oss hoppas att problemen mot topplagen fortsätter även mot toppkollegorna HuFF!

Om man ska döma från lagens förra möte hemma på Sparbanken arena så ser det positivt ut. Den matchen vann HuFF med 3-1 efter ett hattrick från vår egen klubbikon Andreas Smedbacken. Det ska sägas att det satt längre inne än vad siffrorna kanske visar, då det i en ganska svängig match blev en sen vändning där de två sista målen gjordes i matchens absoluta slutskede.

Vilka kan då vara bra att hålla koll på i Rågsved?

Musa Dibba har gjort klart mest mål med sina 9 mål på 19 matcher. Han har öst in mål i flera Stockholmsklubbar i division 2 och 3 och har faktiskt också en säsong i Ånge (!) på CV:t.

Hisham Shnawa är en ung och lovande Djurgårdenfostrad mittfältare som gjort en bra säsong och stått för 5 mål. Han kommer säkert inte vara kvar länge till på denna nivå då han kvalité nog att spela betydligt högre upp.

Bubblare: Fredrik Notice (3 mål på 11 matcher) är en bekanting för oss som följt denna serie ett tag. Stor (186cm, 100kg) veteran som Huffs unga talanger kommer få kämpa hårt mot i närkampsspelet.

Spänningen är olidlig nu när serien börjar närma sig sitt slut. Varje missad poäng kan vara helt avgörande, speciellt när två topplag möts. En vinst på söndag skulle med största sannolikhet innebära att HuFF kommer ha en mindre toppkandidat att tampas med i toppen av tabellen!

Skribent: Henrik Pettersson

HuFF – För Hälsingland – Mot framtiden!