Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Motståndarkollen – Sandvikens AIK FK

Sandvikens AIK är en anrik klubb med historiska meriter så högt upp som Sveriges högsta serie, Allsvenskan. Där spelade man under säsongen 1954-1955.

SAIK FK ligger för närvarande på elfte plats i herrarnas division 2 Norra Svealand, men det är ändå ett stabilt och duktigt lag vi möter så det gäller att inte tro att det är färdigt förrän domaren blåst i pipan för sista gången på lördag.

Föreningen är också en av de äldsta i Gästrikland och Södra Norrland som föddes den 16 mars 1901 under namnet ”IF Stjärnan” men tvingades till ett namnbyte för att kunna bli medlem i Riksidrottsförbundet. Det nya namnet blev då Sandvikens Allmänna Idrottsklubb (SAIK)

SAIK´s nuvarande klubbmärke komponerades 1921 av Einar Svensson.

Hudiksvalls FF´s senaste möte mot SAIK FK i serien slutade med en 3-1 seger för våra röd/vita hjältar efter två mål av Sebastian Bergman (0-1, 0-3) och Pelle Hedlund (0-2). Den matchens spelades på Sandvikens hemmaarena Jernvallen som rymmer 700 åskådare.

Kommunen Sandviken bebos av 39 190 invånare och bildades 1971 genom kommunreformen.

Några kända personer från Sandviken är operasångerskan Malena Ernman, artisten Tomas Ledin och den välkända landslagsspelaren i herrfotboll, Kim Källström.

Vad gäller herrfotboll så hoppas vi på ännu en seger nu på lördag!

Nyheten sponsras av Palma Totalentreprenad AB: https://palmabygg.se/