Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Motståndarkollen Sandvikens AIK

På måndag är det Sandvikens AIK som står för motståndet i årets första bortamatch. Ett hårt satsande Sandviken som siktar på att bygga vidare på en fin föregående säsong och nå en placering högt upp i tabellen.

Detta är två lag som redan mötts i år. Träningsmatchen hemma på Sparbanken Arena slutade 1-0 efter en relativt jämn tillställning där ändå Hudiksvalls FF hade ett klart övertag. På försäsongen har Sandviken 4 vunna matcher , 2 oavgjorda, och 2 förluster. En av förlusterna var en knapp förlust mot Gefle. Laget gjorde 19 mål på dessa 8 matcher.

I seriepremiären mötte man Kungsängen borta. Där blev det kanske lite oväntat en förlust med 2-1 efter att ha haft ledningen i halvtid. Men det vet vi som följer Hudiksvalls FF, att Kungsängen borta är ingen rolig match.

Sandviken slutade på sjunde plats föregående säsong och visade under säsongen att man är kapabel till att slå alla lag i serien. Mot Hudiksvalls FF blev det förlust hemma med 3-1 men vinst borta med 2-1. Det ska sägas att förlusten hemma var jämnade än vad siffrorna visar. Sandviken kunde lika gärna ha vunnit eller plockat poäng i den matchen. Mest mål föregående säsong gjorde Lukas Vikgren, men han huserar numera i storebror Sandvikens IF.

Truppen har en lokal prägel. Som Gästriklands tredjelag finna flera i truppen som kommit från Gefle och nyss nämnda Sandvikens IF. Exempel på spelare med anknytning till Gefle är förra supertalangen (och varje speakers skräck) Tshutshu Tshakasua Wa Tshakasua och spelfördelaren Adrian Bjelkendal Haaranen. Klippan Tobias Johansson samt lovande Melker Dahlqvist kommer från Sandvikens IF.

Gefleikonen Hasse Berggrens son Måns Berggren återfinns också i laget. Och när vi ändå är inne på Gefleikoner så måste även Gefles tidigare backklippa Olof Mård (med många säsonger i allsvenskan för Gefle) nämnas. Han är numera är assisterande tränare i Sandvikens AIK. Huvudtränare är rutinerade Jimmy Haaranen, även han med Gefleanknytning.

Ska man leta Hälsingar så finns det också i laget. Adam Chabchoub, med många mål i Söderhamn genom åren, och Iggesundsbördige Filip Dawidowicz fick båda speltid i premiären.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott