Motståndarkollen: Skiljebo SK

Skiljebo är alltid topptippade. Så även i år. Om tipsen kommer stämma är för tidigt att säga. Speciellt eftersom årets Skiljebo hittills varit extra svårtolkade då man storspelar ena matchen medan man faller ihop den andra matchen. Möjligen kan ett tränarbyte föra med sig den stabiliteten laget behöver.

Även förra säsongen förväntades laget kriga om uppflyttningen och femteplatsen var därför en missräkning för klubben. Året innan det kom man 4:a. Det för Hudiksvalls FF så gyllene året 2020 var dock ett bra år för Skiljebo också, då man slutade på andra plats.

Förra årets matcher lagen emellan är goda minnen för oss, men dyster läsning för Västeråsarna. Hudiksvalls FF vann nämligen hemma med 5-1 och borta med 3-0. Målskyttarna var många i HuFF, men Andreas Smedbakken stack ut något med tre fullträffar.

När det gäller profiler att hålla koll på mot Skiljebo så är det som alltid ett namn speciellt som gäller och det är Stefan Stojanović. År efter år öser han in mål för Skiljebo och är ständigt med i diskussionen som hela division 2:s bästa spelare. Tittar man på de senaste tre säsongerna så har han gjort 49 mål för klubben. Bara i serien. Det är nog många i motståndare som hoppats att någon klubb högre upp ska norpa honom så att de slipper möta honom. Det ska dock sägas att han, liksom sina lagkamrater, haft en halvknackig början på säsongen. I år står han endast på ett mål på fem matcher. Bäst i interna skytteligan är istället 18-årige talangen Destiny Chibeze Eze på tre mål. Destiny har inte bara ett av seriens coolaste namn, han har även ett extremt akrobatiskt målfirande som han förhoppningsvis inte får visa på lördag.

Marcus Danielsson är också en intressant spelare som skicklig innermittfältare. Han har en hel del erfarenhet från såväl division 1 som superettan. Även backen Mattias Özgun har erfarenhet från klubbar högre upp och har representerat Degerfors i superettan och allsvenska Elfsborg.

Att dra slutsatser från Skiljebos resultat denna säsong är som sagt inte det lättaste. Det är troligen det mest ojämna laget i serien hittills. I en match kan de kryssa mot formsvaga Uppsala eller förlora med 3-0 över nykomlingarna Viggbyholm, i en annan match kan de vinna mot serieledarna Kungsängen. Fakta är iallafall att de vunnit 2 matcher, spelat 1 oavgjord, och har förlorat 2 matcher.

Det kan läggas till att Skiljebo redan hunnit sparka sin tränare Fredrik Hansas under säsongen. Sportchef Patrik Dandanell säger att lokaltidningen VLT att prestationerna varit för dåliga och att tabelläget är “under all kritik”. Dandanell tog själv över som tränare inför föregående match. Och vad händer då? Jo man vinner över serieledarna Kungsängen med 4-0.

Det är inte första gången ett tränarbyte innebär en tillfällig energiinjektion, men låt oss hoppas att injektionen är över nu.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott