Motståndarkollen: Skiljebo SK

Mötena med Skiljebo SK är alltid tuffa matcher mellan två topplag. Innan säsongen trodde också experterna i Aftonbladet att det var det dessa två lag som tippades göra upp om titeln. Så har det inte blivit hittills, men lagen är svåra att skiljas åt och befinner sig på plats 5 och 6 i tabellen.

Skiljebo är som vanligt med i toppen och krigar alltså. De är lite som Hudiksvalls FF att de år efter år är där uppe, men har haft svårt att ta det sista steget upp. De senaste tre åren har de slutat på placeringarna 2, 4 och 5. Mötena med HuFF har historiskt varit jämna och tuffa kamper där vi ofta haft svårt för Skiljebo på deras hemmaplan. Mötena förra säsongen skiljde sig dock åt lite då de besegrades båda matcherna med en sammanlagd målskillnad på 8-1. Men det hör som sagt inte till vanligheterna.

Vårens möte i Västerås vann Skiljebo med 2-0. De hade då efter en dålig period precis fått en ny tränare och möjligen spelade det in i att de såg starka ut i den matchen och var steget föra Hudiksvalls FF i den matchen.

Typiskt nog kan Skiljebo ha toppat formen mot oss igen inför detta möte. Från att ha förlorat eller tappat poäng mot lag som Franke och Sandviken och endast vunnit en 1 av 7 matcher så verkar de nu ha hittat formen. De senaste två matcherna har de nämligen vunnit ganska klart mot Viggbyholm och Kungsängen. Skiljebos lagkapten Stefan Stojanovic sa inför dessa matcher att alla poängtapp gjort att de nu kunde släppa blicken på kvalplatsen och spela mer avslappnat. Uppenbarligen har det fungerat.

Det är inte bara i tabellen dessa lag är nära varandra. Säsongerna påminner också om varandra. Båda lagen var med ok efter våren och hoppades göra en satsning mot toppen under höstsäsongen. Men för båda lagen har det inte riktigt blivit så.

Vilka spelare måste vi då hålla koll på hos motståndarna? Framförallt har Skiljebo två offensiva pjäser som måste tas ner. Den ena är en av seriens stora stjärnor under många år, nyss nämnda Stefan Stojanovic. Han är som vanligt med i toppen av skytteligan med 13 mål på 18 matcher. Han finns inte så mycket mer att säga om, de flesta som följt med i denna serie ett tag vet vad han går för. Den andra som finns med i toppskiktet är 19-årige stortalangen Destiny Chibeze Eze med 9 mål på 15 matcher. Han är en mycket fysiskt stark spelare som är svår att få stopp på. Passa på att se honom live innan han försvinner uppåt i seriesystemet. I Backlinjen är Özgun en klippa.

Det ser ut att kunna bli en jämn och tuff match mellan två lag som haft liknande säsongen och som kan varandra väl efter att ha mötts många gånger tidigare.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott