Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Motståndarkollen: Viggbyholms IK FF

Skytteltrafik till Stockholm för bortamatcher nu. Även denna gång mot ett lag i de nedre regionerna av tabellen, nämligen Viggbyholms IK FF. Ett lag vi besegrade övertygande i förra mötet, men som kämpar för sin överlevnad och som har en riktigt giftig forward på topp.

Viggbyholm kom föregående säsong tvåa i sin division 3 serie och kvalade sig upp mot Bollnäs. Innan dess har de vandrat uppåt genom divisionerna och spelade så sent som 2017 i division 5. På våra breddgader är laget nog mest känd för att det var en riktig Hudik-koloni för några år sedan som man kunde se spela på Oilquick cup.

På vårsäsongen förvånade nog nykomlingarnaViggbyholm många som tippat att de skulle få det tufft i serien. De vann över lagen som de skulle vinna mot och plockade även någon skalp mot topplagen.

Efter sommaruppehållet har Viggbyholm förlorat 4 av de 7 spelade matcherna. Men även här kan man plocka ut några fina resultat. Bland annat slog man Österåker och vann mot Franke med hela 3-0. Mot vissa topplag gick man på storförluster, men de kunde även förlora knappt mot andra topplag.

Detta sammantaget gör att Viggbyholm ligger på en fin 7:e plats i tabellen. De har 7 poäng ner till negativt kval, så Stockholmslaget borde vara en division 2 klubb nästa år också. Värt att notera är att de gör en hel del mål. Man har exempelvis bara gjort 6 mål färre är Hudiksvalls FF och faktiskt ett mer än Gute som ligger på 3:e plats i tabellen.

Anfallaren Samuel Östlund är en spelare vi måste hålla koll på. Han ligger på femte plats i seriens skytteliga med 12 fullträffar. Samuel, som gjorde 22 matcher i division 1 med Åtvidaberg 2021, har öst in mål sedan han kom till klubben 2022. 16 mål på 25 matcher har det blivit. Laget har också en duktig och talangfull målvakt i Kevin Lund som stått samtliga matcher under säsongen.

Vårens möte mot Hudiksvalls FF vill Viggbyholm nog inte påminnas om. Vi var på vårat bästa spelhumör och vann matchen med hela 5-0. Det pratades innan om att inte ta lätt på uppgiften trots att man mötte en nykomling, och det gjorde man verkligen inte. Efter en riktig rivstart hade Hudiksvalls FF en ledning med 2-0 efter 8 minuter och 3-0 efter 23 minuter. Nu kanske siffrorna blev lite väl stora, Ante i målet fick göra ett par riktigt fina räddningar i matchen också. Men vinsten var det inget snack om.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott