Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Ny övertygande hemmaseger

Har det vänt nu? Det är det många som frågar sig efter de två senaste hemmamatcherna. Efter en ok men lite trevande start på säsongen har laget nu nämligen vunnit två övertygande vinster på rad.

En viss oro fanns innan matchen. Viggbyholm har visat sig vara en pigg nykomling som man inte ska underskatta. Skulle Hudiksvalls FF gå in med fullt fokus direkt eller hade det smugit sig in en falsk säkerhet?

Svaret kom omgående. Efter 8 minuter stod det 2-0 och ännu säkrare kändes det i minut 23 då det stod det 3-0 på resultattavlan.

Redan i tredje minuten inleder Axel Näsholm målskyttet. Efter ett par halvchanser inne i straffområdet studsar bollen ut till Axel som får ett fritt skottläge vid gränsen till straffområdet och då har vi lärt oss vad som händer vid detta laget.

Laget fortsätter forsa framåt och i minut 8 kom alltså det andra målet. För andra matchen i rad gör Hudiksvalls FF mål på hörna, och det är även denna gång Axel Näsholm som med precision lägger in hörnan. Fint avslut också från Pelle Hedlund som utan en tanke på egen säkerhet skarvar in bollen i mål.

Efter målet lägger sig tempot något, möjligen försöker Viggbyholm få stopp på blödningen. Det blir många avbrott i spelet och bortalaget får även till några halvchanser.

Därför kom det säkert som ett dråpslag för ”Viggan” när trean kom i minut 23. Det var möjligen också dagens finaste mål. Cihan trollar på vänsterkanten. Han snurrade upp försvararen på läktaren innan han serverade Araya som enkelt kunde lägga in den. Cihan blev vald till matchens bästa, och den utnämningen går inte att ifrågasätta.

Apropå Cihan så hann han även med ett friläge i första halvlek som dock inte resulterade. Även Axel hade en superchans innan halvleken var till ända. Det var stundtals böljande spel och även Viggbyholm hade kunnat målat, men det är väldigt svårt att göra mål på Hudiksvalls FF 2023.

Till Viggbyholms förtjänst så gör de ändå ett försök i andra halvlek. De kommer ut taggade och försöker pressa Hudiksvalls FF högt. Hemmalaget tappade också lite boll och stressades till några missade passningar som hade kunnat straffa sig, men nollan förblir intakt. Mycket tack vara Ante Molin i målet som bland annat räddar ett friläge även i denna match.

Ju längre halvleken går så syns det ganska klart att Hudiksvalls FF är numret för stort för nykomlingen. Bredden i truppen är också värd att notera. Hamse Nuur byter av Axel som vänsterytter och kommer in och gör lite som han vill med motståndarna på sin kant och står för två fina assist.

En annan som måste ha funnits med i spekulationerna när matchens lirare skulle utses är Jesper Lindholm. Outtröttligt jobb på mittfältet kombinerat med kreativitet i passningsspelet kryddades med två mål i andra halvlek.

Lite talande för säsongen hittills är att matchen avslutas med att Ante får göra en ny kanonräddning på en nick från nära håll, och kunde därmed räkna in ännu en nolla.

Nu följer en bortamatch. En sådan där obehaglig bortamatch mot bottenlaget Kvarnsveden. En sådan där match som Hudiksvalls FF kunde förlora förra säsongen. Och som till slut kanske kostade oss uppflyttningen.

Men den här gången ska det väl gå vägen? För det har väl vänt nu?

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott