Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Pelle Lindberg har ordet: Inför Kungsängens IF

HuFF vill starta en ny vinstrad i lördagens hemmamatch mot mittenlaget Kungsängen. Tränare Pelle Lindberg pratar inför matchen bland annat om sin respekt för motståndet, skadeläget i laget, och såklart går det inte att undvika att prata lite om föregående match.

Tränare Pelle berättar att veckan har varit bra och att det varit bra fart på träningarna och motiverade spelare. Det var fys på tisdagen och när det gäller fysen har spelarna fått individuella program av fysion Lina som de följer. Där delar laget också ofta upp sig och de som bor på andra orter sköter sin träning på hemmaplan. 

Enda negativa som Pelle kan rapportera om veckan är att Andreas Smedbakken och Filip Caselius är fortsatt sjuk, och att Jesper Lindholm i skrivande stund (torsdag) även han känner av sjukdom.

Förra helgens toppmöte mot Österåker kommer på tal och om vad spelarna sagt om matchen i efterhand.

– Ja… alla har väl egentligen samma tankar, att vi är bättre än dem. Men det är vi ju inte för det går ut på att göra mål. Jag tycker vi är väldigt bra mellan straffområderna, men det är inte där matcher avgörs.

Pelle menar också att Österåker är ett bra lag, och att de spelar utpräglat för att vinna. Det är ett bra driv och en rakhet i deras spel. Dessutom är de duktig på att få motståndaren att fokusera på annat genom att vara högljudda mot såväl motståndare som domare.

– På något vis så känns det som att när man blir påverkad som ledare på bänken, att man blir irriterad, så blir man irriterad på sig själv för då har de ju lyckats. Jag kan tänka mig att spelarna blev irriterade också.

Pelle är imponerad av helgens motstånd Kungsängen och är förvånad att de inte ligger i toppen.

– Jag tror att det kan bli jättetufft. De spelar ett väldigt varierat anfallsspel där de ibland kan spela igenom vårat lag och ibland slå långt. Nej, de var skickliga på något vis.

Motståndarna är även, likt Österåker, ett mer cyniskt lag. Spelarna lade märke till i förra matchen mellan lagen att deras målvakt började maska redan från start. Men även att de var väldigt skicklig i det de gjorde, varpå Pelle åter påpekar att detta inte blir någon enkel uppgift.

Vad minns du mer från förra matchen mot Kungsängen?

– Borta tror jag inte att vi skapade en enda hundraprocentig målchans. Vi bytte sättet vi pressar på inför den matchen. Det blev inte så lyckat. Det var första matchen vi spelade så.

Pelle berättar vidare om detta att de lagt märke till att åttorna (två av innermittfältarna) fått löpa väldigt mycket tidigare, och försökte till denna match involvera yttrarna mer i pressen. Pelle betonar att Kungsängen är ett spelskickligt lag och de aldrig  fick riktigt tag på motståndarna och de ständigt spelade sig igenom HuFFs press.

En nyckel i matchen är att lyckas bättre i offensiv tredjedel i denna match. Pelle påpekar också att han hoppas på vinst och att det som sagt sett väldigt bra ut på träningarna denna vecka. 

Dessutom brukar motivation slå klass. Pelle tror i och för sig att Huff i grunden är minst lika bra som Kungsängen men att man dessutom har mer att spela för.

Hur som helst lär det bli en spännande match mellan två bra lag på lördag. Inget man vill missa. Förhoppningsvis är vi är många som kommer och hejar fram våra HuFF-hjältar.

På tal om hjältar, du som arbetar som personlig assistent, inom äldrevården, eller kan ta med en förälder som du besöker på ett äldreboende kommer in gratis på matchen!

(fråga din bemanningshandläggare om lösen för att frigöra biljetter eller maila till event@hudiksvallsff.se)

Och glöm inte supporteruppladdningen på Mani´s, med start klockan 11:30

HuFF – För Hälsingland – Mot framtiden

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott