Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Pelle Lindberg inför Svenska Cupen

Imorgon startar den Svenska Cupens tävlingssäsong för vår del. Med i potten finns en potentiell folkfest i Hudiksvall då vinnaren av den här matchen kommer att lottas mot lag som spelar i Allsvenskan/Superettan. En klart åtråvärd match för spelarna, en klart åtråvärd folkfest för alla boende i Hudiksvall och hela Hälsingland.

Ett halvår in i årets säsong, hur känns det?

Tycker det känns riktigt bra, vi har gjort en hel del bra prestationer, vår högsta nivå är mycket bra, säger en glad Pelle.

Om vi startar från början av den nya sejouren du har i Hudiksvalls FF, har du sett någon utveckling i lagets prestationer och den individuella utvecklingen spelare för spelare
jämfört med den nästa helt nya trupp vi ställde upp med inför seriestart säsong 2022?

När vi ifjol startade med ett för många av spelarna nytt spelsätt tog det självklart ett tag att få det att sitta, säger Pelle. Många nya spelare som i sina tidigare klubbar spelat i andra system, men det har fungerat bra alla har tagit till sig spelsättet. Den individuella utvecklingen följer självklart med och vi ser förbättringar varje vecka.

Vi har spelat en träningsmatch mot Gottne IF i år. Vad kommer du ihåg från den matchen och vad kan vi förvänta oss för matchbild i vårt kommande möte?

Ett hårt arbetande lag, löpvilligt, mycket kamp, spelar ganska rakt så vi får vara beredda på en tuff match. Förhoppningsvis styr vi matchen på vår hemmaborg och kan med hjälp av publiken vinna och ta oss vidare i Cupen.

Sist, men inte minst. Varför är just denna match extraviktig för fotbollen i Hudiksvall och Hälsingland överlag?

Det är oerhört roligt för oss,  men även för övriga fotbollsälskare i Hälsingland att få chansen att se lag från Allsvenskan/Superettan. Att se sina idoler både i HUFF och i övriga lag spela hemma i Hälsingland är ju vad vi alla vill se.

Foto: Peter Scott

Så kom och stötta våra killar i den första omgången av Svenska Cupen 2023

För Hälsingland – Mot Framtiden