Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Räddad poäng i Sandviken

Hela 510 personer hade tagit sig till Jernvallen på måndagseftermiddagen för att se det som många tror kommer vara två topplag göra upp. Även om det bara har spelats två matcher på säsongen så är det frestande att tippa att det är just två topplag detta. Hudiksvalls FF vet vi vilken kapacitet laget besitter, och Sandviken är ett riktigt bra division 2 lag.

Som sig bör så var respekten stor för motståndet och det påverkade även hur laget ställde upp. Hudiksvalls FF valde att vrida på mittfältet lite och tog in Jesper Lindholm som en ytterligare sexa bredvid Filiph Ededal. Båda gjorde en bra match ska tilläggas. Filiph var i denna skribents ögon bästa HuFF:are denna dag, duktig såväl offensivt som defensivt.

Sandviken var piggast från start och Hudiksvalls FF hängde inte med till en början. De klara chanserna var inte många, men Sandviken hade en boll i ribban. Sedan började Hudiksvalls FF kämpa sig in i matchen igen och andra halvan av halvleken var rollerna ombytta. Men där Sandviken misslyckades så lyckades Hudiksvalls FF, och målet kom i den 32:a minuten. Alexander Jonsson fick till ett fint inlägg och Araya gjorde som han gjorde mot AIK (kanske inte flög riktigt lika högt) och nickades in den.

Nu trodde man att Hudiksvall skulle ta kontroll på matchen och det var nästan synd att halvtidsvilan kom.

Den andra halvleken började som den första började. Skillnaden var att Sandviken höll pressen halvleken ut denna gång. Hudiksvalls FF var stundtals utrullade av hemmalaget och hade stora problem att freda målet. Ett läge som några Sandvikenspelare säkerligen kommer ha mardrömmar om var en tilltrasslad situation i andra halvlek när bollen tar i insidan av stolpen och där ytterligare ett par solklara målchanser uppstår därefter. De hade även en boll som Roni rensade bort på mållinjen. Offensivt var det stillastående, förlorade närkamper och frekventa felpassningar. Sandviken var bättre på de flesta plan.

Men ledningen höll ändå länge. Först i 76 minuten kom kvitteringen efter att Roni, som i övrigt gjorde en bra match, förlorade en duell mot Rasmus Eriksson som via Simon Elgh i målet till slut kunde få in den. Målet var lite konstigt då det först inte såg ut att vara en klar chans.

Efter målet fick Hudiksvalls FF lite mer att säga till om, men Sandviken fortsatte styra spelet. HuFF skapade någon halvchans, och domaren hade möjligen kunnat blåsa i något spännande läge, men efter slutsignal så var känslan bland de flertalet tillresta HuFF-supportrarna på läktaren ändå en lättnad över resultatet.

Laget har lite att fundera på efter denna match, men faktum är också att Hudiksvalls FF är fortsatt obesegrade i serien efter att ha mött två toppkandidater. Dessutom har tippade toppklubbar även de tappat poäng, så poängmässigt ser det fortfarande bra ut. Nu gäller det bara att få ut den höga kapaciteten Hudiksvalls FF har. Det får gärna bli islossning nästa helg, då Gute kommer på besök på Sparbanken arena.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott