Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Skadedrabbat HuFF föll mot Viggbyholm

Läget var tufft redan innan matchen med en sällan skådad rad med skador. En utvisning i första halvlek gjorde inte läget ljusare, och tre snabba hemmamål i matchens slutskede satte punkt för en tung vecka för Hudiksvalls FF.

En skadebonanza på hösten börjar bli tradition i Hudiksvalls FF. Så också denna höst. Under veckan har det varit stort manfall vilket gjorde att Hudiksvalls FF kom till match med en utespelare på bänken, plus målvakt Sebastian Jonsson som fick vara ombytt till utespelare. Borta var tongivande spelare som Cihan Sener, Axel Näsholm och Pelle Hedlund.

Förhoppningen man kunde ha innan matchen var att vi kunde avgöra tidigt och spela av matchen. Det var ju trots allt vad som hände förra gången lagen möttes. Men det skulle snabbt visa sig att det inte skulle bli fallet denna gång. Första halvlek blev istället en jämn historia där inte mycket alls hände till en början.

Man kunde tidigt se att Viggbyholm har en riktigt bra spelare i Samuel Östlund. En stark snabb och teknisk anfallare som stod bakom det mesta Viggbyholm hade i anfallsspel. Den är nog en av de bästa spelare HuFF mött denna säsong. I minut 34 var det också han som kom högst i en nickduell och skarvade fram bollen till ett friläge. Spelaren stoppades bryskt av Roni Hajo vilket resulterade i frilägesutvisning och plötsligt var uppförsbacken ännu brantare. Men var det inte offside i läget innan? Tränare Pelle Lindberg är säker på sin sak när vi pratar med honom efter matchen.

-Det var en solklar offside på Ronis utvisning. Sedan är det inget att säga till om med själva frilägesutvisningen, men det skulle ju varit offside i läget innan.

Hamse Nuur fick efter det gå ner på Hajos tomma vänsterbacksposition, vilket inte direkt stärkte vår offensiv.

Det skulle också visa sig i andra halvlek att vi hade ytterst svårt att komma till farliga lägen. Viggbyholm kom också att äga allt mer boll och när Hudiksvalls FF väl kom till anfall så blev det allt som oftast en eller två HuFF:are mot ett samlat försvar.

-Vi är helt ok i speluppbyggnaden men har alldeles för lite folk i boxen. Vi är inte tillräckligt bra i närkampsspelet i boxen också, menar Pelle.

Men kanske kan vi skapa något på fasta situationer istället då? Ja den enda(!) farliga chansen vi skapade denna match kom faktiskt från en frispark i minut 63 där Arvid la in bollen i straffområdet och där Andreas Smedbacken lyckas stånga sig fram och få en panna på bollen. Men nicken gick över mål.

I minut 69 tvingas Liam (dagens bästa HuFF:are) gå av planen med skadekänningar och så hade vi slut på avbytare. Liams starka huvudspel hade behövts i matchens slutskede för Viggbyholm avgjorde matchen efter det med dubbla hörnmål i minut 75 och 83. Rullgardinen var nere. 3-0 kom också på övertid.

Svenska landslaget hade för länge sedan stjärntrion GreNoLi. Vi har den här säsongen haft vår egen i NäSeZe. Det ligger kanske inte lika fint i munnen, men på plan har de varit dominanta. Idag fanns bara Ze tillgänglig och det spelade säkert in i varför Hudiksvalls FF var mycket uddlösa idag. Dessutom går det inte att överskatta hur viktig Pelle Hedlund är för laget, och det märks när han inte är tillgänglig på mittfältet. Det går inte att säga att ersättarna underpresterade på något sätt, men det där är svåra spelare att ersätta.

Nu gäller det att samla ihop sig, förhoppningsvis få tillbaka någon spelare, och avsluta denna säsong på bästa vis.

Text och bild: Henrik Pettersson