Ruben Palmcrantz – En gladiator med vilja av stål

Även de hårdaste kan falla, men det som särskiljer en vinnare är viljan att resa sig. Och viljan att resa sig , det har Ruben Palmcrantz med råge.

Vi möter Bollnässonen Ruben innan söndagens match mot Korsnäs IF. En glad, trevlig och ödmjuk kille som utan att tveka tar sig en stund att prata med oss. För cirka tre månader sedan skadade sig Ruben allvarligt på en träning med HuFF. Under en träningssession spelade laget en match där Rubens lag åkte på en kontring och medan han jagade bollen small det till ordentligt. Han hade skadat korsbandet, den hade gått av.

Vad är din status nu Ruben?

Just nu väntar jag på tid för operation, förhoppningsvis blir den av nu under september. Därefter väntar rehabträning under sju till nio månader innan jag är tillbaka på fotbollsplanen och i match, så det är många och långa månader som väntar.

Hur kände du dig mottagen av föreningen?

Känner att jag har fått ett väldigt fint mottagande, allt från spelare, ledare och alla er som dagligen jobbar runtomkring laget. Fick hjälp med jobb, lägenhet och det hjälpte också att jag kände killarna från Bollnäs sedan tidigare.

Vad hade du för förväntningar när du kom till Hudiksvalls FF?

En bra plats att utvecklas som spelare, mycket bra nivå, en klubb som vill uppåt och framåt. Hela projektet man har kändes bra för mig och det gör det för alla spelare också.

Du brukar sitta på ledarbänken under matcherna. Hur känns det, kliar det i benen när du ser dina lagkamrater på plan?

Jo, men det gör det, det kliar ordentligt i benen, säger Ruben och ler. Typ som matchen mot AIK och alla seriematcher. Man vill bara springa ut och vara med där. Samma sak på träningar när alla är på plan och man själv tränar vid sidan om, då kliar det ordentligt i benen.

Nu när vi endast har minst sex matcher kvar, kanske fler beroende på eventuellt kvalspel, vad tycker du om lagets säsong än så länge?

Tycker att den varit bra, man kan tydligt se att vi utvecklats under säsongen, vi hade några plumpar i början, men knappt förlorat sedan dess. Se till exempel på mötet med det Allsvenska topplaget AIK där vi höll jämna steg mot dem.

Har du någon hälsning till våra supportrar?

Kom hit för att se lite bra spel och stötta oss så ser vi till att avsluta säsongen snyggt tillsammans!

Vi tackar Ruben Palmcrantz, vår gladiator med en vilja av stål för att kämpa sig igenom sin skada. Vi önskar honom ett snabbt tillfrisknande och comeback på fotbollsplan så vi alla kan njuta av hans galanta spel.

För Hälsingland – Mot Framtiden!