Sambafotboll i Borlänge

I en av säsongens hittills bästa bortamatcher vann HuFF enkelt en på förhand lurig match mot Kvarnsveden i Borlänge med klara 4-0.

HuFF börjar med en rivstart och spelar rena sambafotbollen direkt från start. Arvid Näsholm, som varit lite in och ut ut startelvan under säsongen, gör troligen sin bästa halvlek i HuFF-tröjan och är en offensiv virvelvind som står bakom det mesta. Det var också han som skapade straffen som Sebastian Bergman satte säkert till 0-1, och det var han som spelade fram Filip Caselius till hans första mål i HuFF till 0-2.

När vi når tränare Pelle Lindberg efter matchen är han på väg ner till Stockholm för att se våra nästa motståndare AIK som spelar match under morgondagen. Pelle är mycket nöjd med insatsen mot Kvarnsveden.

– Vi börjar matchen precis som vi vill, vi spelar oss ofta igenom, och vi gör ett fantastiskt fint 2-0 som Caselius gör mål på.

Arvid byts ut i halvtid efter att ha fått ett par smällar under halvleken, men det ska inte vara någon fara med honom. HuFF fortsatte spela ut motståndet och släppte inte till en enda kvalificerad målchans under hela matchen. Trots att det stundtals blev lite väl lekfullt i andra halvlek så gör HuFF ytterligare två mål, och matchen slutar 4-0 till våra för dagen svartgula lag.

Vad gjorde ni idag som ni inte gjorde förra matchen?

– Sandviken var ett lite bättre lag än Kvarnsveden, men jag tycker vi ligger bättre i våra försvarspositioner. Sedan tycker jag att när vi har boll hittar våra “åttor” och ytterforwards, som vi pratat om under veckan. Det var kul att se, verkligen!

Laget har ju som bekant en ganska viktig match om bara några dagar, (som idag förresten blev slutsåld, bra jobbat Hudiksvall!), och Pelle anpassade sig något med det i tanken. Arvid bytte som sagt för säkerhets skull, och Alex och Liam fick i stort sett dela på matchen. Pelle tyckte dock inte att spelarna höll tillbaka något trots att en skada i denna match skulle komma vid absolut sämsta tillfälle.

Om man ska se något negativt så hade vi en massa hörnor som inte resulterade.

– Ja, 19-0 i hörnor! Och en som var bra… Säger Pelle med ett skratt.

Är det något ni övar på?

-Tyvärr har vi lagt för lite tid på det där, vi måste börja öva mer på det! Men vi har mest fokuserat på spelet ute på plan.

Förhoppningsvis övar laget på hörnor de få dagar som är kvar till årets match, för mot AIK kommer fasta situationer bli extra viktigt.

Men en sak är säker, efter insatsen idag kommer laget gå in med gott självförtroende mot storklubben från Solna!

Skribent: Henrik Pettersson

HuFF – För Hälsingland – Mot framtiden!