Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Sebastian Bergman ger sin syn på matchen mot IFK stocksund

I förra matchen mot Gute var det HuFF som fick drömstarten. Men som så mycket i livet så jämnar saker ut sig, och i denna match var det våra grabbar som fick smaka på en chockstart när hela seriens särklassiga skyttekung Ömur Pektas kunde göra en tidigt mål. Efter det så var det fortsatt tungt för HuFF mot en mycket bra Stocksund, som ständigt kunde kombinera sig igenom Huffs lag genom sitt fina passningsspel. 2-0 kom också i minut 17, och det var inte oförtjänt. Då såg det ut att kunna bli en riktigt jobbig match för våra grabbar.

Men HuFF anno 2022 är ett lag med järnpsyke, och man kunde lyfta spelet efter hand. I slutet av halvleken kunde man också skapa några fina lägen framför Stocksunds mål. Spelaren som senare skulle spräcka målnollan för huff, Sebastian Bergman, ger sin syn på matchen:

– I första halvlek kommer vi inte alls upp i nivå tycker jag. Men efter 35 så börjar det funka lite grann iallafall. Sen snackar vi lite i halvtid och kliver ut som ett helt annat lag i andra. Vi gör en riktigt bra andra halvlek tycker jag.

Vad är det ni säger till varandra i halvtid? För det var verkligen en match med två ansikten!

– Mest om pressen. Hur vi skulle lösa det när de har bollen. Hur vi skulle pressa tillsammans och inte en och en. Och det lyckades vi bra med tycker jag.

För en lekman som undertecknad så såg det också ut som att Stocksund var ett väldigt skickligt lag i första halvlek. Sebastian håller med om detta, men menar också att HuFF gör dem bra när de misslyckas i pressen och ger dem ytor.

Sebastian, som idag var tillbaka som central anfallare, menar att hans egen insats speglar lagets. Inte så bra till en början men bättre ju längre matchen gick.

– Det blir lite svårt att pressa en och en. Man känner sig lite yr och blir vilsen vad man ska göra liksom. Men sen tycker jag att jag fick bra direktioner på hur jag skulle göra och kom in bättre i det. Och sen fick jag ju göra mål också. Det var en helt ok insats tycker jag.

Sebastian menar att det inte finns så mycket att säga om målet. Efter lite flipperspel och en retur i straffområdet står han på rätt ställe och kan dra till direkt med högern.

Det där är ju du väldigt duktig på. Förmågan att stå på rätt ställe.

– Ja, jag är ju van att gå lite mer i djupled annars men det har inte blivit så mycket av sånt spel i år så jag har försökt anpassa mig lite och försöker hitta rätt ställe istället.

Som Sebastian var inne på så hade HuFF det mesta i andra halvlek och kunde också komma till flertalet skarpa lägen. Bland annat ett ribbskott. Stocksund såg mer och mer nervösa ut, medan Huff såg mer avslappnade ut. Ett tecken på det var när inbytte Arvid Näsholm gör en snurrfint framför eget straffområde. Den var visserligen misslyckad, men tyder på att grabbarna trots allt som står på spel och att man jagar en kvittering fortfarande inte är rädd att försöka och att misslyckas. Sessionerna med Eva Lambertsson verkar ha betalat sig.

För att haka på i kampen om kvalplatsen så behövde vi vinna matchen, men något mål kom aldrig. Nu är det enda som står på spel en värdig avslutning i sista matchen för säsongen nästa helg.

Sebastian har sin bild av säsongen klar:

– Vi gör en bra säsong ändå. Eftersom vi är ett helt nytt lag. Och jag är väl typ 5:e äldst i laget och är bara 22 år… Men det är lite surt också. När vi spelar som vi kan så är vi bättre än de andra lagen tycker jag.

Som så många andra spelare och ledare sagt tidigare under säsongen så trycker Sebastian också på att det är något riktigt spännande på gång med detta laget. Dessutom menar han att de fått spela ihop sig under säsongen och att de bara kommer bli bättre.

Det är bara att hålla med om att laget gjort en mycket fin säsong. Med tanke på att nästan hela laget försvann efter förra säsongen var det var nog inte många som trodde att HuFF skulle vara med och slåss om en uppflyttning näst sista matchen på säsongen.

Därför uppmanas alla att ta sig till vår hemmaborg nästa helg för att hylla våra unga hjältar i årets sista match. Ge dem en god känsla som de kan ta med sig till de mörka fotbollsmånaderna. Ge dem lite extra motivation när de laddar upp för nästa säsong – säsongen då vi ska ta oss tillbaka där vi hör hemma!

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott

För Hälsingland – Mot Framtiden!