Sebastian Bergman skriver nytt kontrakt med Hudiksvalls FF

”Sebbe” är en anfallare som är en vass avslutare med fin teknik som har representerat Forsa IF och Högs SK och även skolats väl i GIF Sundsvalls akademi. Han representerade HuFF under säsongen 2019 innan han tog vidare steg i division 2 lagen Stöde och Ytterhogdal för att återigen krita på för Hudiksvalls FF inför 2022. Efter att ha visat sin stora potential har nu ”Sebbe” valt att teckna ett nytt treårsavtal med oss.

Hej Sebastian, det är en fröjd och styrka för oss att du förlängt ditt kontrakt till över säsongen 2025.

Vad fick dig att bestämma dig för att stanna kvar i Hudiksvalls FF?

Bestämde mig direkt efter säsongen att stanna kvar. Känns som Hudiksvalls FF har något riktigt bra på gång. Bra organiserad klubb med bra tränare, fysio, materialare, sportchef, ja, alla runt omkring som ger oss spelare bra förutsättningar för att utvecklas.

Vilka förväntningar har du, både personliga och lagmässiga, inför kommande säsong?

Förväntar mig och hoppas att vi kan spela så pass bra att vi kan ta klivit upp till Ettan såklart. Personliga förväntningar är att kunna bidra ännu mer till vinster för laget. Gärna dubbla mål- och poängskörden från förra säsongen.

Har du någon hälsning till alla HuFF supportrar?

Hoppas vi får se så många som möjligt av er på Glysis och att vi får bjuda på underhållande fotboll med många HuFF-vinster

Foto: Peter Scott

SPORTCHEFEN MICKE FLAATEN´S OCH TRÄNARE KALLE ERSJONS ORD OM SEBASTIAN

MICKE

”Viktig pusselbit att få Sebastians signatur ditplitad på det nya avtalet. Under 2022 kämpade han i perioder med att få tränarteamets fulla förtroende men vi känner att det betydligt finns mer att hämta från honom. Han var t ex näst bäst i laget (efter Bakko) i statistiken mål gjorda per minut. Med sin extremt fina fysik, teknik och speed har han allt som krävs för att lyfta både sig själv och laget mot ännu högre höjder. De bästa matcherna under året för honom var när han utnyttjade just fysiken i rejäla närkamper in i kropp på motståndarna. Dvs, smäll på mer….”

KALLE

”Sebbe är en spelare med en mycket bra fysik och en fin vänsterfot som kan nyttjas i form av både precisionssäkra avslut och framspelningar. Framförallt tror vi att det finns stor potential och vi är säkra på att vi kommer få ut ännu mer av Sebastian framöver!”

För Hälsingland – Mot Framtiden!