Smedbakken vill bryta förbannelsen mot Kungsängen

På söndag vill HuFF tillbaka i vinnarspåret igen efter förra omgångens sura men klara förlust mot Skiljebo. Detta ska ske mot ett lag som Hudiksvalls FF brukar ha svårt mot, Kungsängens IF. Vi ville snacka upp matchen med någon som mött laget många gånger, nämligen Andreas Smedbakken.

Andreas har åter igen haft en strulig säsong med skador som hållit honom borta från träning och spel i perioder. Förra matchen kunde han göra ett inhopp så förhoppningsvis är han på väg tillbaka nu även om han känner att flåset inte riktigt är där ännu.

Med några dagar att smälta förra helgens förlustmatch mot Skiljebo så är Andreas är inte allt för deppig.

-Absolut en rättvist vinst för dem. Men det är inget att hänga upp sig på heller, det är en tuff bortamatch och det är många lag som kommer tappa poäng Skiljebo borta. De är ett skickligt lag och det är kul att möta sådana också.

Andreas har mött Skiljebo några gånger nu och menar att matchbilden alltid är densamma mot dem. De trillar boll och är skickliga i spelet men Hudiksvalls FF vinner matchen. Det har varit matcher som Skiljebo dominerat, men som vi ändå går segrande ur på grund av effektiviteten i båda straffområdena. Förut har det varit lite stolpe in mot Skiljebo men det flytet var borta denna gång.

Som det gick att läsa i motståndarkollen gällande Kungsängens IF så är de lite av ett skräcklag för Hudiksvalls FF. Av de fem senaste möterna har stockholmslaget vunnit tre matcher och HuFF bara en gång. Detta trots att lagen varje år håller till i olika delar av tabellen. Anledningen till att vi ville prata med just Andreas Smedbakken är att han är en av få i laget som mött Kungsängen flera gånger med Hudiksvalls FF. Kanske kan han förklara hur detta är möjligt?

-Nej… Jag vet inte. Det är svårt att säga hur det kan bli så. Det kanske bara är tillfälligheter också.

Andreas kommer främst att tänka på förra säsongens matcher och att de då hade väldigt tufft mot dem. Hemmamatchen blev en plattmatch. Och borta var det ännu värre.

– I bortamatchen på naturgräs… jag vet inte, jag har aldrig känt att vi varit så sönderlästa någon gång. De visste vad vi skulle göra hela tiden och hade en plan på hur de skulle agera. Vi hade inte en chans i den matchen faktiskt. Vi hade nog inte en målchans. Ingenting fungerade.

Säsongsstarten i stort då? Det känns inte som att man kan säga att det varit bra. Men inte dåligt heller?

-Nej så skulle jag också säga. Jag menar hade vi inte släppt in sena mål mot Österåker och Karlberg hade det ser jävligt bra ut. Att tappa poäng mot Sandviken borta och förlora mot Skiljebo borta det är egentligen inga konstigheter alls.

Målen som släppts in i slutet kan tyckas vara tillfälligheter, men är något som laget måste lära sig undvika menar Andreas.

-Vi har ju såklart saker vi måste rätta till. Det finns ju en anledning till att vi släpper in de där målen och vi måste kolla vad det är vi gjort fel. Det känns som att man hade kunnat ställa in ett division fem lag som fått backa hem och kunnat försvara den där ledningen. Man får ta lärdom från det där.

Andreas ser mycket som är positivt också. Han säger att det hade varit värre om spelet inte hade fungerat, vilket han ändå tycker det gjort. Däremot har de haft dippar under matcherna som de behöver undvika.

-Det har ändå sätt bra ut. Och då har vi betat av Österåker, Sandviken, Karlberg och Skiljebo. Alltså fyra av de sex bästa lagen i serien.

Tre poäng på söndag och vi är i högsta grad med igen. Ses på Sparbanken Arena!

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott