Stabil seger i höstupptakten

547 åskådare hade sökt sig till Glysisvallen på lördagen för att se Hudiksvalls FF i höstupptakten av division 2 norra Svealand. De allra flesta var säkert nöjda (det fanns en del bortasupportrar på plats också) efter en stabil trepoängare då Sandvikens AIK slogs tillbaka med 3–1 (1–0).

Därmed har tabelltvåan startat jakten på serieledande Enskede, och ska man döma av de första 90 minuterna av HuFF-spel så kan det nog bli en trevlig höst. Visst skapade Saik en och annan chans, men som helhet kändes det ändå som en säker – och rättvis – seger.

Det var HuFF som var det spelförande laget och i den 22:a minuten var nog alla runt Glysis gröna gräsmatta på väg att notera 1–0, men Cihan Sener slog bollen för hårt i marken och den studsade över ribban.

Men HuFF-forwarden fick en ny chans, dock i ett sämre läge men med ett bättre resultat, då han med en språngnick på Alex Jonssons inlägg spräckte nollan bakom Emil Lundquist i Saik-målet. Då hade det gått 40 minuter av matchen.

Efter pausvilan fortsatte HuFF att föra spelet och 2–0-målet kom i den 54:e minuten, målskytt Axel Näsholm på passning från Cihan Sener. I det läget fanns det inte speciellt mycket som talade för att Saik skulle komma tillbaka i matchen, men så från ingenting kom ett reduceringsmål i den 61:a minuten. Saik kom fram på högerkanten och på inlägget nådde Adrian Runald högst och hans nick var utom räckhåll för Andreas Molin i hemmamålet.

Direkt efter reduceringen så hakade hemmaspelet upp sig ett tag men när Pelle Hedlund satte 3–1 i den 71:a minuten kändes det återigen säkert för HuFF. Gästerna försökte och försökte, men hemmaförsvaret höll emot och kunde räkna in tre nya poäng på kontot.

Med tio minuter kvar av matchen hettade det till i samband med en HuFF-hörna. Cihan Sener gick omkull tillsammans med Saik-målvakten Emil Lundquist och den duellen slutade med att Lundquist slog till Sener och domaren Henric Karlsson plockade fram både det gula kortet – till Sener – och det röda, vilket innebar att Lundquist fick gå och duscha i förtid.

Närmast i HuFF:s matchkalender står två bortamatcher, först Österåker och sedan Gute. Nästa hemmamatch spelas den 20 augusti mot IFK Uppsala.

Text: Christer Stridh – Foto: Peter Scott