Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Stark vändning mot Franke efter ökning i andra

Efter en trevande första halvlek avgjorde Hudiksvalls FF i andra halvlek genom ett hattrick från Cihan Sener. Säkerligen en stärkande vändning för laget mot en pigg nykomling som spelar för att undvika nedflyttning. Vi bad Simon Elgh beskriva vinstmatchen.

Simon fick för dagen hoppa in som fysio under bortaresan till Västerås. En mycket engagerad och stöttande sådan enligt rapporterna från Råby IP.

-Jättekul att höra det. Jag försöker vara stöttande. Kan jag hjälpa någon annan så gör jag det. Oavsett om jag spelar eller inte så försöker jag alltid göra så att laget vinner.

Han fick dock en lugn dag på jobbet som fysio. Förutom en klassisk kylsprejning på Arvid så slapp han ta itu med några större skavanker på sina lagkamrater.

När Simon ombeds att berätta om matchen så berättar han att den började ganska bra. Men de lyckades inte förvalta spelövertaget och det brast ofta på sista tredjedelen. De kom inte till de riktiga lägena.

Sedan tog IK Franke över matchen och började skapa lägen. Det resulterade i ett ledningsmål till hemmalaget i minut 38.

Man blev lite orolig där. Vi äger starten på matchen, sedan tar motståndarna över och gör mål. Det påminner mycket om förra matchen, förlusten mot Järfälla?

-Ja men exakt, det var lite samma stuk att vi inte fick tag på dem i pressen. Det gjorde att vi sprang mer än att vi sprang rätt.

I andra antyder Simon att det var just presspelet som blev nyckeln till vändningen.

-Vi vet hur vi ska pressa och hör vi att vi ska pressa, då ska vi köra. Det spelar ingen roll att det blir tomt bakom, där ska andra täcka upp. I första blev det att vi pressade en och en, men i andra blev det mer att vi pressade tillsammans. Litar vi på varandra och gör det vi kommit överens om så går det bra.

Kvalitetsökningen räckte till två snabba mål i början av andra halvlek. Båda av Cihan på pass från Araya. Firma Sener & Zerai börjar för övrigt utvecklas till ett riktigt radarpar.

Efter ledningen spelade Hudiksvalls FF av matchen och Cihan kunde även fullborda sitt hattrick i minut 70 efter en hörna.

Franke hade något läge vid 1-0 och 1-1, men sedan var det ganska lugnt, menar Simon. Vad är då hans omdöme av insatsen?

-Bra kanske man inte ska säga. Men en ganska ok match ändå från vår sida. Vi spelar upp oss i andra, även om vi kan ett par nivåer bättre.

Det var också svårspelat, kan det tilläggas. Det var 30 grader varmt och vindstilla och en plan som det studsade lite speciellt på. Simon säger att det var jobbigt bara att sitta vid sidan av, och tillägger att det måste varit mycket värre för de som sprang runt på planen.

Man kan också dra liknelser till matchen mot Kvarnsveden. Vändning i andra på bortaplan mot ett lag som ligger i botten av tabellen?

-Ja det är ganska likt matchen mot Kvarnsveden fram tills vårat 2-1 mål. Vi för spelet och de kan egentligen bara slå långt och kontra. Sedan får de lite mer boll i andra när vi leder. Men då håller vi dem på rätt sida, så det blev inte några lägen.

Då var vårsäsongen i division 2 norra Svealand färdigspelad. Hudiksvalls FF har lagt sig på andra plats i en jämn tabell och det finns alla möjligheter till en rolig höstsäsong. Men innan uppehållet och laddningen inför den spännande avslutningen är det dags för den viktiga matchen i Svenska cupen mot Gottne på torsdag. En vinst där så finns chansen till en riktig stormatch i nästa omgång som kan ge ytterligare en härlig krydda till denna gastkramande säsong.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Guillermo Silva