Stort TACK för 2022!

Hudiksvalls FF vill tacka alla våra samarbetspartners. Vi passar även på att tacka alla fotbollsföreningar i Hälsingland och säger ett extra tack till våra samarbetsföreningar inom HuFF-modellen.

Som Hälsinglands representationslag vill vi, utöver det bra grundjobb alla föreningar gör, bidra med extra satsningar för att lyfta fotbollen totalt sett. Vi kallar det för en närodlad satsning. Den till stora delar nya och unga HuFF-truppen 2022 överraskade många positivt med en tredjeplats i serien och en härlig fotboll- och fotbollsfest i matchen mot AIK i Svenska Cupen.

Tack till alla spelare, ledare, partners, funktionärer och publik för 2022. Att flera tidigare HuFF-spelare under 2022 och 2023 spelat och spelar i högre serier, från Ettan ända upp till Superettan och Allsvenskan är glädjande för dem och dessutom något som visar våra barn, ungdomar och yngre spelare att det går att göra fotbollskarriär via HuFF i Hudiksvall och Hälsingland!

Här är exempel på extra insatser som HuFF genomfört och de partnerföretag som gjort detta möjligt. Du som jobbar på och/eller gör affärer med något av dessa företag kan vara stolt! Stort tack alla för ert viktiga stöd till vår satsning på närodlad fotboll.

• HuFF Holmen Akademin för 10–14 åringar från stora delar av Hälsingland som får träna en till två gånger i veckan under oktober-mars i en miljö med fler motiverade spelare. Över 200 barn och ungdomar tränar fotboll även vintertid och får chans att utvecklas extra tack vare detta. Extra tack till Holmen Iggesund för vintern 2022/23.
  • Skolprojektet, där vi under åren delat ut över 1 200 bollar till skolklasser årskurs 1–6 + förskoleklass. Extra tack till Länsförsäkringar Gävleborg och LF Samhällsfond för 2022.
  • Gratis spontanfotboll med HuFF på sommarloven, totalt har vi nu kört över 600 timmar! Varje sommar deltar ca 200–250 tjejer och killar som spelar och har kul tillsammans med HuFF och sommaren 2022 kunde vi erbjuda hela fem veckor gratis spontanfotboll för barnen i åldrarna 9–15 år. Extra tack till Hälsinglands Sparbank Ger tillbaka och Hudiksvalls kommun för 2022.
  • Fotbollskul på Håsta, Björkberg och i Iggesund där vi haft en gratis fotbollsskola ute på plats på Glada Hudikhems bostadsområden under sommarlovet, så även sommaren 2022.
  • Ligacupen för U16, U17 och U19 i samarbete med Strands IF. Tack vare samarbete med Strands IF samt stöd från Holmen Iggesund kan vi vintern 2022 erbjuda tre ungdomslag tuffaste motstånd och bra utveckling i Ligacupen.