Stortalangen Bassim om helgens måstematch

Bassim gör som bekant sin första säsong i klubben. Han är yngst i truppen och ses som en stor talang. Konkurrensen är stenhård i Hudiksvalls FF 2023 så vi har inte fått se så mycket av talangens kvaliteter på plan ännu. Men tre matcher har han fått speltid i och har då visat att han är en snabb och teknisk spelare och en joker som kan bli värdefull till hösten.

Förra matchen var en upplevelse som spelarna sent kommer glömma. Kanske inte för matchen i sig utan för allt som hände innan och efter. För Bassim innebar det att han på måndagen kom hem 45 minuter innan han skulle vara på sitt arbete på en skola och fick tack vare förestående arbetskamrater börja dagen med en timmes tupplur.

Det vi misstänkte innan matchen visade sig tyvärr vara sant, att Gute var ett bra och formstarkt lag. Formstarkt kan man däremot inte säga om nästa motstånd, IFK Uppsala. Laget ligger på sista plats i tabellen och har inte vunnit någon match hittills i serien. Bland förlusterna hittar man också en förlust mot division 4 motstånd i Svenska cupen. Bassim har dock respekt för motståndarna och menar att Uppsala är ett spelande lag som försöker rulla boll.

Hur gör man för att inte underskatta motståndet i en sådan här match?

-Det viktiga är att inte låta det gå in i huvudet på dig. Jag har varit med i flera sådana matcher där man tänker att det kommer lösa sig själv. Och sen gör det inte det. Man måste gå in med samma inställning som om vi mötte Enskede som är etta.

Bassim anser att Hudiksvalls FF har den bästa truppen i serien. Men att det då gäller att ändå hålla fötterna på jorden en sådan här match och göra jobbet som krävs.

Apropå det här med HuFF:s väldigt starka trupp. Det har ju också gjort att en väldigt bra fotbollsspelare som du inte fått spela så mycket första halvan av säsongen. Hur ser du på din egen säsong?

-Alltså det är så klart jobbigt att inte få spela. Jag vet själv vad jag kan göra och ibland är det jobbigt att sitta vid sidan av och känna att man hade kunnat göra skillnad. När man till exempel ser att någon får ett läge med vänsterfoten, som för mig är ett drömläge, och den inte sitter.

Han fortsätter att berätta att det såklart tärt på honom eftersom han ägnar så mycket tid åt fotbollen. Det är i stort sett bara jobb, fotboll, och sova som gäller. Det har funnits dagar då han funderat på vad han egentligen håller på med, men menar att det är när man kommer över de dagarna som man växer och blir starkare.

Men han tycker också att man måste vara lite ödmjuk också och ha tålamod. Det är trots allt Bassims första halvsäsong i den här serien och det här laget. Han är också noga med att säga att han trivs bra i klubben och lyfter fram det proffsiga arbetet som klubben gör och att han blivit mycket bra mottagen av spelarna i laget.

Fotbollsmässigt har säsongen varit ett kliv upp för Bassim jämfört med hans tid i GIF Sundsvalls akademi.

-Det är bra fart på träningarna. Det finns många starka spelare i laget så det smäller bra på träningarna också. Det gäller att spela snabbare och tänka fortare. Det är en högre nivå såklart. Om man jämför med GIF där alla var på samma fysiska nivå.

Bassim säger att han tar det en träning i taget och att han försöker att inte lägga någon stor press på sig själv. Angående lagets fortsatta säsong har han stora förhoppningar på att gå upp fortfarande, även om vi nu är beroende av andras resultat mer.

Även när det gäller lagets säsong är det bara att ta det en match i taget. Första testet står IFK Uppsala för på söndag.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott