Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Stukat men tappert kämpande HuFF förlorar

Årets sista bortaresa gick som så många andra bortaresor till Stockholm. Denna gång för möte med Enskede. Förlust med 4-0 låter inget vidare. Men bakom siffrorna ligger ändå en bra laginsats i ett tufft utgångsläge. Vi tog ett snack med målvakt Sebastian Jonsson efter matchen.

Nej, det var ingen lätt uppgift för våra HuFF-hjältar på förhand. Motståndarna var en formstark serietvåa som jagade direktuppflyttning. Lägg till ett stukat Hudiksvalls FF utan avbytare där spelare fick spela på ovana positioner i ett för dagen nytt spelsystem. Dessutom gör Enskede mål i första minuten. Det kan väl bara sluta på ett sätt? Ja, det skulle det såklart göra till slut, men vårat lag kämpade tappert matchen igenom och var inte alls ofarliga i första halvlek.

Det såg tufft ut innan matchen alltså. Men vad pratade de om inför matchen?

-Alltså, vi är ju ett bra lag. Och alla spelare är bra fotbollsspelare. Men problemet blir ju i minut 70 då man behöver göra något byte. Men jag tycker vi är bättre än dem i första halvlek och håller mer boll, och jag tror vi missar tre frilägen. Vi spelar bra. Men de är effektiva.

Och så har de ju en viss skytteligaledare som heter Stefan Ostojic, en av de bästa spelarna i hela division 2. Han gör 3+1 idag och är alltså inblandad i alla mål.

Som målvakt. Vad är det som gör honom så bra?

-Det är väl att han är så effektiv och sätter de chanser han får. Det är en jäkla ”killer”. När han får chansen då sätter han den. Det är mest svårt för backarna. Vid första målet lyckas han komma in mellan mittbackarna, så han löper och står rätt.

På frågan vad man tänker när Enskede gör mål i första minuten när så mycket talade emot oss redan innan matchen så svarar Sebastian att de ändå kunde spela avslappnat. Om de däremot hade varit med och spelat om en uppflyttning så hade det dock säkert blivit mer nervöst. Hudiksvalls FF pressade som sagt istället på ganska bra i första halvlek och hade med lite flyt och effektivitet kunnat tagit ledningen i första halvlek. Med i detta spelövertag får istället Enskede en snabb djupledsboll. Bollen spelas in i straffområdet, Ostojic gör en bra första touch som tar honom förbi Ludde, och han kan sedan peta in bollen till 2-0.

-I andra halvlek kliver de på lite hårdare och pressar oss lite mer. Sedan tycker jag ändå att det var en ganska jämn andra halvlek. De har något friläge som jag får rädda på, och vi har något halvläge. Det blir mycket Hawaii.

Enskede får in 3-0 i minut 77. Efter det får Sebbe göra ytterligare någon fin räddning, innan Stefan Ostojic kan fullborda sitt hat-trick i minut 80.

Sammanfattningsvis kan man säga att att vi hade chansen i första halvlek, men Enskede var kompakta bakåt och effektiva framåt. I andra halvlek pressade Enskede på mer och Sebastian fick göra några räddningar.

Inte så konstigt att orken tryter lite på slutet. Inga byten kunde alltså göras idag och flera av spelarna på planen var halvskadade eller hade inte kunnat träna under veckan.

Sebastian berättar att hans besvikelse är ännu större efter matchen på grund av ett gult kort han fick i matchen som innebär att han blir avstängd i årets sista match. Dessutom fick han den för snack när det inte ens var han som var den skyldiga. Ett rent domarmisstag alltså.

Sebbe får därmed sätta sig med resten av publiken på Sparbanken arena i årets sista match nästa helg.

Förhoppningsvis får han trängas på läktaren och att det kommer mycket folk för att hylla våra tappert kämpande lag i sista matchen.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott