Tio heta minuter räckte för HuFF

Efter cupfesten mot AIK i onsdags var det dags för HuFF att kliva tillbaka till serielunken. På söndagseftermiddagen tog man tre poäng när Korsnäs kom på besök, i en match som hemmalaget vann med 3–1 (3–0).

Det fanns lite farhågor att det skulle vara trötta hemmaben efter mötet med AIK, men av detta syntes ingenting under första halvlek. Snarare var det så att HuFF fortfarande hade cuptempot i sig och Korsnäs hade stora problem att freda sitt mål.

Matchen avgjordes under tio heta hemmaminuter under första halvlek…
…1–0 i den 22:a minuten genom Araya Zerai som sprang ifrån gästernas försvar och placerade bollen utom räckhåll för Tobias Tysklind i målet.
…2–0 i den 27:e minuten då Pelle Hedlund fick bollen inne i straffområdet och hur iskall som helst rullade han in ytterligare ett HuFF-mål.
…3–0 i den 30:e minuten då Hamse Nuur sprang loss på vänsterkanten och hittade in till Araya Zerai som enkelt styrde in sitt andra mål för dagen.

Det kunde ha blivit fler hemmamål under den första halvleken då bland annat Liam Collings – planens bästa spelare – träffade ribban med en frispark.
En helt igenom bra halvlek från HuFF:s sida.

Det kan man tyvärr inte säga om andra halvlek, för det var länge sedan man såg så stor skillnad på hur ett lag kan uppträda. Plötsligt var ALLT borta från hemmalagets sida, Ytterspringarna Hamse Nuur och Araya Zerai som gjorde lite som de ville under de första 45 minuterna försvann (nästan) helt ur matchbilden och Korsnäs behövde egentligen inte spela bättre för att ta sig in i matchen.

Det kom en reducering redan i den 54:e minuten då Anders Forsling på något underligt sätt fick bollen förbi Simon Elgh i hemmamålet. Reduceringen innebar att Korsnäs fick mer energi medan HuFF verkade tappa allt vad gnista hette.

Nu blev det aldrig någon riktig fara för att det skulle bli ett poängtapp för HuFF – därtill var Korsnäs allt för svagt – men visst kändes det ändå skönt när domaren Santiago Bedoya Sierra blåste för full tid och HuFF kunde inkassera ytterligare tre poäng på sitt konto i jakten på de båda topplagen Österåker och Stocksund.

Nu väntar dubbla bortamatcher för HuFF, först Rågsved och sedan Österåker. I dessa matcher krävs det att spelet fungerar i båda halvlekarna för att det ska bli poäng. Men om det gör så kommer det att bli en spännande fortsättningen på den här hösten.

Skribent: Christer Stridh