Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Tung storförlust mot målglada Arlanda

Hudiksvalls FF är inne i en tung period nu, det kan man fastslå efter målkalaset mot FC Arlanda. Det positiva är att vi spelade oavgjort i andra halvlek. Det negativa är att vi förlorade första halvlek med 4-0.

Hela 6-2 slutade mötet med FC Arlanda. Hemmalaget är inne i ett otroligt målstim just nu och har gjort 20 mål på deras senaste fem matcher. Och då lämnade de ändå en av dessa matcher mållösa. I och med vinsten passerar de också oss i tabellen.

Men liksom i förra helgens 0-3 match så kan man sammanfatta matchen med att det inte var en oförtjänt vinst av motståndarna, däremot speglar inte resultatet matchbilden. Tränare Kalle Ersjons berättar att de ändå började stabilt.

-Känslan är att vi tar tag i matchen ganska bra och har kontroll. Sedan är deras två första mål hörnmål.

Kalle berättar att bollen gick ut ur straffområdet efter första hörnan, men de får in den igen och kan ta ledningen efter lite passivt spel i straffområdet. Även vid andra hörnmålet så är det passivt försvarsspel som denna gång gör att Arlanda kan nicka in bollen.

-Och så är det 2-0. Även om vi tycker att vi har kontroll på matchbilden. Alltså det kan vi ju tycka, men kliver vi inte in i duellerna och tillåter den typen av enkla mål. Då spelar ju inte det någon roll.

Vid 3-0 är det ännu en förlorad duell som mynnar ut i ett friläge. 4-0 är ett riktigt drömmål som det inte är mycket att göra åt. Han skjuter från 40 meter på halvvolley och den går in perfekt under ribban.

-Så det var den halvleken. Och det är ju ingen 4-0 halvlek. Även om jag tycker de leder rättvist utifrån vad de skapade. Och vi skapade väl ingenting.

Vad tänker du när fyran kom?

-Ja alltså. Det är ju lätt att hitta fel där. Men sen får man också konstatera att det är marginaler som går till deras håll i första halvlek.

Kalle menar också att det finns mycket som de kan göra bättre såklart. Offensivt är de inte kreativa nog att ta sig förbi motståndarna som de vill. Defensivt måste de vara mycket tuffare i försvarsspelet.

I Halvtid pratade de om stolthet. Ingen förväntar sig att de ska vända på matchen, men att de ska visa sig som ett lag. Och skulle då få in ett par mål så är det match igen. Men Arlanda får två straffar i andra halvlek (som kan klassas som billiga) och någon vändning kommer aldrig. Mellan den första och andra straffen kan Andreas Smedbacken dock reducera två gånger om, ett nickmål och en straff, och det slutar alltså med att lagen spelar lika i andra halvlek.

-Vi är bättre än dem i andra tycker jag. Men vi släpper iväg dem för mycket i första. Men vi var inte tillräckligt bra idag, och nu måste vi hitta tillbaka till det som varit.

Viktigt att nämna är att även i denna match så var stora delar av truppen borta på grund av skaror och sjukdomar. Liam, Cihan och Johan var de enda utespelarna på bänken och ingen av dessa var egentligen fit att spela. Dessutom innebar manfallet att de fick flytta runt lite i laget. Arvid fick spela sexa och Filiph fick istället gå ner och spela mittback. Kalle berättar dock att båda gjorde ett bra jobb i deras nya positioner.

-Men det är klart. Vi är lite skadeskjutna för tillfället. Det får vi lov att erkänna. Så får vi jobba utifrån det.

Text: Henrik Pettersson – Foto: Guillermo Silva