Tvärnit i tuffa bortamatchen mot Järfälla

Hudiksvalls FF åkte den långa resan till Järfälla med förhoppningar på att studsa tillbaka efter den något oförtjänta förlusten senast. Men det blev en ny förlust. Och denna gång var det inget snack om saken.

För den som hängt med under säsongen kan gårdagens match förklaras som en kombination mellan matcherna mot Enskede och mot Skiljebo. De första 20-25 minuterna av matchen var lik den mot Enskede. Hudiksvalls FF för spelet, skapar mest, och borde gjort mål. Ändå är det motståndaren som målar. Resten av matchen är lik den mot Skiljebo. Järfälla är klart bättre för dagen än Hudiksvalls FF, och vinner rättvist.

Men som sagt, det började bra. Hudiksvalls FF satte högsta fart direkt och det skapade redan i minut 5 i ett friläge av Jesper, som dock inte resulterade. Inte heller Andreas Smedbakkens läge från nära håll några minuter senare som retfullt träffade stolpen. De flesta på den soldränkta läktaren trodde nog att ett mål till bortalaget bara var en tidsfråga.

Men matchens lirare Ali Khan ville annorlunda. Han glider in från sin vänsterkant och serverar Markos Issa som kan göra 1-0. Ali Khan var en ständig källa till oro hela matchen. Hans självförtroende såg ut att växa för varje lyckad aktion, och ganska snart så ägde han sin kant.

Efter målet hände något. Hemmalaget växte och HuFF krympte. Järfälla såg helt plötsligt ut som Barcelona samtidigt som Hudiksvalls FF började slarva. Vi började förlora alla närkamper, vara tvåa på bollen och missa enkla passningar. Stockholmarna skapar flera chanser och i slutet av halvleken kan Issa göra sitt andra mål. Simon kommer på lite halvdistans och en enkel lobb innebär tuffa 2-0 i baken. Simon Elgh måste för övrigt utses till HuFF:s bästa spelare i denna match och står för flera fina räddningar. Inte minst precis innan paus där Järfälla får två superchanser i samma läge, men Simon reflexräddar båda.

Andra halvlek börjar med att Hudiksvalls FF tar tillbaka bollinnehavet något. Inga direkta chanser skapas dock. Och snart tar Järfälla åter igen över mer och mer. Resten av matchen är det närmare att hemmalaget gör fler mål än att vi reducerar. Pelle Hedlund räddar exempelvis en boll på mållinjen. Endast fortsatt bra spel från Simon i målet och en brist på kliniska avslut från Järfälla höll ner siffrorna.

Avstängde Cihan Sener fick frustrerat se matchen från läktaren och säger efter matchen:

-Jag vet inte… Vi började matchen bra. Men sen var det som att inget fungerade. Varenda bolltouch, vi kom inte till många lägen.

Var det jobbigt att sitta på läktaren en sådan här match?

-Ja verkligen. Man vill in och bidra, men man kan inte göra något. Och extra tråkigt när man förlorar.

Tränare Pelle Lindberg första analys efter slutsignalen:

-Jag vet inte vad som händer här. Jag tycker vi är helt överlägsna i början. Sen när de får 1-0 så tappar vi.

Pelle spekulerar i att det tuffa matchandet på senare tid kan ha spelat in och att laget kommer må bra av en lite längre vila nu. Det var också en känsla man fick från läktarhåll. Halvlekarna började bra eller åtminstone ok, men ju längre halvleken gick destå mer tog hemmalaget över. Möjligen påverkade det tuffa matchandet och årets varmaste dag insatsen.

Vad som gick fel, det är något som tränarteamet nu får sätta sig ner och reda ut. Det positiva är att det kommer finnas tid till det eftersom det blir ett litet uppehåll nu där laget kan slicka sina sår och samla kraft till fortsättningen.

Text: Henrik Pettersson