Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Välkommen Felix Zetterberg

Välkommen till HuFF hälsar vi Felix Zetterberg.

Felix är född 2003 och kommer från Strands IF. Han har varit med i träning och träningsmatcher ett tag nu och gjort mycket bra ifrån sig.

– Att få presentera Felix som nysignad HuFF-spelare är det roligaste jag fått göra sen jag kom in i Sportgruppen! Har haft det stora nöjet att få följa Felix på nära håll under cirka 10 års tid, först som lagförälder och sedan som ledare för Strands P03-lag. Har sett Felix peta in säkert 150-200 mål under resans gång, ofta från vänsterkanten där hans karaktäristiska skott med höger utsida lurat otaliga målvakter. Många glada minnen där förutom seriespel och DM-guld resor till Gothia Cup, MittNordic Cup, Dalecarlia Cup mfl och inte minst när vi gick obesegrade över åtta matcher och fick höja P16-pokalen i Storsjöcupen år 2019 värmer, säger sportchef Micke Flaaten och fortsätter.

– Förutom Felix så finns det flera vassa talanger inom Strands IF som också förhoppningsvis i närtid kommer att få tävla i HUFF-tröjan. Nyckeln till framgång stavas samarbete och vi ser en ljus framtid för Hudiksvallsfotbollen!

– I Felix får vi en spelare som är duktig i spelet 1 mot 1 såväl offensivt som defensivt. Han har trots sin unga ålder en förmåga att ta för sig på planen. Dessutom är han oerhört lyhörd och nyfiken på vad han kan utveckla i sitt spel. Vi är säkra på att Felix kommer att vara med och tävla om speltid direkt så det är en spelare som blir spännande att följa både på kort och lång sikt, säger Kalle Ersjons, assisterande tränare.

Felix, stort grattis och välkommen till HuFF! Hur känns det?

– Tjena! Det känns otroligt roligt och spännande att få testa en högre nivå än vad jag har befunnit mig på tidigare. Ska bli kul att få mäta mig själv och se vad jag kan bidra med.

Berätta litegrann om dig själv och din fotbollskarriär så här långt.

– Jag är en grabb på 18 år som alltid har tyckt om fotboll och andra idrotter, allt från padel till innebandy. Just nu lirar jag väldigt mycket padel på fritiden och tycker det är sjukt kul. Jobbar även för Hej Aktivitet här i Hudiksvall, dvs jobbar med barn och ungdomar efter skolan och på kvällen. Under hela min fotbollskarriär har jag alltid spelat för Strands IF ända från P7 till P17/P19 och sedan tagit klivet upp till A-lag och division 3 fotboll och nu division 2 fotboll med HuFF. Har även spelat många matcher med Hälsinglands FF i bland annat utvecklingslägret i Halmstad. Gick även ”vidare” från hälsingelaget till 2 regionala läger där man får representera Hälsingland och lira med grabbar från andra distrikt i Sverige. Har hunnit med en del redan men tror att det kan bli mycket mer.

Tankar om HuFFs nya spelsystem och vilka är dina styrkor?

– Min framförallt största styrka har varit farten, både med och utan boll. Vilket passar väldigt bra i HuFFs spelsystem där tränarna vill ha mycket fart och spela en offensiv fotboll. Är även bra på att utmana motståndaren en mot en och skapa farliga chanser för laget. Tror som sagt att min fart och driv med bollen passar in det nya spelsystemet.

Vilka fotbollsförebilder har du själv växt upp med och sett upp till, dels internationellt men även lokalt?

– Har egentligen aldrig haft någon som jag växt upp med men på senare år har det definitivt varit Kylian Mbappe i PSG där jag tycker att hans fart och teknik är helt otrolig. Lokalt här i Hudiksvall är det inte heller någon jag växt upp till men återigen, på senare år har det varit Niklas Dahlström, otroligt lugn och stabil både nu i Sundsvall och när han spelade i HuFF. Inte alls samma spelstil som mig men beundrar ändå hans sätt att spela fotboll.

Karriärens höjdpunkt så här långt?

– Måste ändå säga Gothia cup med Strands P15. Fotbollsmässigt och placeringsmässigt helt okej men laget och sammanhållningen vi hade då var magisk och det är framförallt därför jag väljer det.

Vad tänker du att lagets och din egen personliga målsättning kan vara i år?

– Min personliga målsättning är inget annat än att försöka starta och spela så mycket som möjligt, bidra med det jag kan för att hjälpa laget så mycket som möjligt. Det kommer vara tufft att slå sig in i laget, konkurrensen är hög men det är exakt så det ska vara, ett lag med massa unga och hungriga spelare. Lagets målsättning är såklart att studsa upp i ettan igen, det kommer vara målet i år. Skulle det inte gå i år blir det nästa år eller året därpå, målet är ettan.

Allra bästa fredagsmyset, vad är det egentligen om du får bestämma?

– Om jag får bestämma är det helt klart munkar eller kanelgifflar, finns knappt något godare!

Välkommen till HuFF Felix!