Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Välkommen Oscar Faulds!

Hudiksvalls FF är glad att kunna välkomna Oscar Faulds till klubben. Den 21-åriga anfallaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två år.

Oscar spelade föregående säsong i IFK Luleå men är fostrad i Älvsjö AIK och Brommapojkarna. Han har spelat med båda lagen i juniorallsvenskan. Oscar har provtränat med Hudiksvalls FF och är nöjd med det han sett.

”Jag kände att jag blev väldigt bra omhändertagen när jag var uppe och provade. Jag kände att det var en väldigt familjär klubb med många eldsjälar som brinner för fotbollen. Jag hade en del valmöjligheter men efter besöket blev det ganska självklart vilka jag skulle välja till slut.”

Oscar följer nu med sina nya lagkamrater på träningslägret i Spanien.

Under morgondagen finns tillfälle att lära känna Oscar mer i en längre intervju på hemsidan!

SPORTCHEFEN MICKE FLAATEN´S OCH TRÄNARE KALLE ERSJONS ORD OM OSCAR

Micke

Med Oscar in i truppen spetsar vi till konkurrensen ytterligare, framförallt på den centrala forwardspositionen. Under sina år i P17-Allsvenskan med Älvsjö AIK, P19-Allsvenskan med Brommapojkarna samt ett års seniorfotboll i IFK Luleå har Oscar visat sig vara ett pålitligt anfallsvapen med ett målsnitt på runt 1 mål för varje 90 minuter han spelat. Oscar har en hög ambitionsnivå och intensitet i sitt spel. Som många andra i vår trupp siktar han mot att lyfta både sig själv och laget till spel i ännu högre serier framöver. Välkommen!

Kalle

Oscar hörde av sig och frågade om han kunde komma och träna en vecka. Vi tittade lite statistik och noterade att han haft ett relativt högt målsnitt i de klubbar han spelat och bestämde oss för att titta närmare på honom. När han väl var på plats här så gillade vi det vi såg. Man förstår att han producerat mål och med hans styrka och förmåga att löpa snabbt och mycket tycker vi att han adderar bra egenskaper i ett redan starkt lagbygge.