Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Välkommen på framtidsresan Elias Borg!

Vi har nöjet och lyckan att få presentera Elias Borg. En charmig, ödmjuk och riktigt duktig fotbollskille som valt att följa med på en spännande fotbollsresa med Hudiksvalls FF.

Den blott 20-åriga defensiva talangen kommer närmast från spel i Bollnäs GIF FF. Han är född och uppvuxen i Färila, Ljusdals kommun. Han har även haft en framgångsrik karriär som ung bandyspelare, men valde fotbollen när han nådde gymnasieåldern.

Ett val som belönat honom med spel i några av Hälsinglands bästa klubbar, Ljusdals IF och Bollnäs GIF FF. Nu har Elias precis kritat på ett fyraårs kontrakt med Hudiksvalls FF. Vi sitter på sportchefen Micke Flaaten´s kontor tillsammans med Micke Ferm som har kläder som vår nya talang ska få prova när en ödmjuk och förväntansfull Elias kliver in i på kontoret.

Vad fick dig att spela fotboll?

Jag älskar sporten som jag spelat sedan jag föddes och brinner mer för fotbollen än någon annan idrott.

Vad kände du till om Hudiksvalls FF sedan tidigare?

Har följt laget under många år så jag vet att det är ett riktigt bra lag. Sedan barnsben har jag även varit nära vän med Jesper Lindholm och Jesper har berättat många bra saker om laget och föreningen, säger en sprudlande glad Elias.

Elias har även spelat mot Hudiksvalls FF och säger att det är ett svårt lag att möta, tekniskt och tungt, högt tempo med många duktiga spelare som ständigt gör det svårt för motståndarna, man kan aldrig slappna av för då blir man straffad direkt.

Vad fick dig att välja Hudiksvalls FF?

Att få komma hit har alltid varit en stor önskan för min del. Att få vara med i det här laget ger mig stora utvecklingsmöjligheter och det är precis det jag vill och behöver, utvecklas och ta ytterligare steg i min fotbollskarriär för att spela så högt upp i seriesystemet jag kan, lyfter gärna tillsammans med HuFF.

Hudiksvalls FF spelar också en fotboll jag tycker om och som passar mig. Inga långbollar och tjongande, utan man försöker sig alltid att spela sig ur situationer med teknik och finess.

Att Micke tagit emot mig väl har också gjort att jag känner mig trygg med mitt val.

Vilka är dina styrkor som spelare och människa?

Jag är snabb, bollsäker, jobbar hårt som fotbollsspelare och som människa försöker jag alltid att vara snäll, ödmjuk och bry mig om andra människor, avslutar Elias.

Sportchefen Micke Flaaten´s och tränare Kalle Ersjons ord om Elias

MICKE

”Mycket glad över att kunna presentera Elias. En kvalitetsperson rätt igenom, både på planen och utanför. Ur ett strategiskt perspektiv är han exakt den typ av spelare vi letar efter. Ambitiös, seriös, sympatisk och ödmjuk hälsing med ett starkt driv att vinna och ingjuta positiv energi i sina lagkamrater (just det senaste en egenskap som vi i HUFF värderar extra högt).

Övertygad om att ”Bejja” kommer att flyga högt i sin karriär. Just tröja nummer 23 hoppas vi ger en föraning om vad som ligger i hans framtid (den som senast hade 23-an var Niklas Dahlström som ju tillbringat de senast tre åren i SuperEttan och Allsvenskan)

I sina tidigare klubbar har han fått mycket förtroende, han var den som hade mest speltid per match av alla i Bollnäs (87 minuter i snitt under 2022) och en starkt bidragande faktor till att Bollnäs sånär lyckades återvänd till Division 2. Hos oss är Elias i första hand tänkt som en försvarsspelare, ambidexter som han är så kan han spela var som helst i backlinjen, men tränarteamet kommer säkert att hitta även ytterligare positioner där han kan bidra och blomma ut.”

KALLE

”Elias har på den korta tiden han varit i träning visat att han är redo för nästa steg i sin fotbollskarriär och vi är glada att han är på plats. Han har en mycket god fysik i framförallt sin styrka och snabbhet, samt en bra speluppfattning som gör att han får fotboll att se enkelt ut. Mycket fina egenskaper som vi ser fram emot att se på Sparbanken Arena kommande säsong!”

För Hälsingland – Mot Framtiden!