Välkommen till HuFF Ruben Palmcrantz

Vi hälsar Ruben Palmcrantz varmt välkommen till HuFF som skrivit på ett treårskontrakt!

– Vi är glada över att Ruben valt att flytta hem till Hälsingland igen! Extra glädjande är att det finns en avsikt från både förening och Ruben själv att samarbetet gäller över flera säsonger. Ruben är en kraftfull spelare, med bra fysik som kan användas både på ett mittfält och i en backlinje. Han blir spännande att följa, säger assisterande tränare Kalle Ersjons.

Ruben är född 2002 och återvänder nu till Hälsingland igen efter några år i Småland.

– Ruben är en kille med spännande och nyttiga egenskaper som vi tror kommer vara en nyckelspelare för oss under överskådlig framtid. Ni som följer laget kommer snabbt att glädjas över Rubens distinkta och orädda fysiska spelstil samtidigt som han har en riktigt fin passningsfot, säger sportchef Micke Flaaten.

Hej, Ruben – jättekul att få med dig i truppen! Kan du berätta lite kort om din bakgrund och fotbollshistoria?

–  Startade som knatte i Bollnäs GIF innan jag flyttade till Skillingaryd i Småland när jag var 10. Spelade i div 5 där när jag var 13 år innan jag gick till J-södras akademi vid 15-årsålder. Blev kvar där tills förra året där vi spelade i U19 Allsvenskan.

Du har ju nu redan fått till ett boende och en provanställning på Gripen, känner du att alla pusselbitarna faller på plats?

–  Väldigt skönt att vara på plats och att man har något att göra om dagarna utöver fotbollen, har fått bra hjälp av klubben så det känns riktigt bra.

Hur taggad är du på att få visa upp dig på hemmaplan nu till helgen?

– Väldigt taggad. Ska bli kul att spela på Glysis. Har haft lite problem med en skada men förhoppningsvis så får jag visa upp mig fullt ut så snart som möjligt.

Varmt välkommen Ruben!

HuFF – Kvarnsveden