Varmt välkommen Andreas Molin!

Vi har nöjet att presentera årets andra nyförvärv till HuFF-familjen. Det handlar om snart 27-årige målvakten Andreas ”Ante” Molin.

Ante bor i Söderhamn där han arbetar på Ö&B när han inte fixar på sitt nyinköpta hus. Han började spela fotboll i Söderala men gick sedan till Söderhamn. Från början var han även en bra utespelare (mittback), men då intresset för att stå i mål var svagt i laget testade han på det. När det var dags att gå upp i Söderhamns a-lag så var det som målvakt han gjorde det, och då var valet gjort. I ungdomen bytte han dock till Norrala och där blev han kvar i fem år. När Norrala tvingades starta om sitt herrlag så återvände Ante till Söderhamn.

För ett par år sedan hade han skapat så pass stora svallvågor i Hälsingland att han fick träna med Sundsvall. Det var vår egen Micke Mähler som genom sina goda kontakter ordnade med provspelet. Tyvärr tog det slut när Sundsvalls målvaktstränare Tommy Naurin slutade. Men Ante har under åren haft en god kontakt med Mähler och Hudiksvalls FF, och har även sedan 4-5 år tillbaka tränat en hel del med laget. Senaste säsongen var Ante tillbaka till Norrala igen, innan han nu alltså väljer att komma till HuFF.

Vad fick dig att börja spela fotboll?

Bra fråga. Man började i alla fall när man var väldigt liten, sparkade redan i magen. Då sa de att; han kommer spela fotboll! (skratt)

Vad har du för mål med fotbollen?

Det är fortfarande att nå så högt som möjligt. Att spela på så hög nivå som möjligt. Nu blir det ju spel i division 2, och förhoppningsvis kan man hjälpa laget att gå upp i ettan.

Ja, som målvakt är ju inte 27 någon ålder. Du kan ju säkert hålla på i 15 år till om du vill.

Ja precis, då kan jag ju iallafall lägga fem år till på att satsa lite grann. Man vill ju testa på de olika nivåerna, och det var ju lite därför jag testade på i Sundsvall också. Det var väldigt lärorikt.

Vad har du för koll på HuFF? Borde vara ganska bra eftersom du tränat några år med laget.

När jag började träna så var det ”det gamla laget”, med Lööf och den generationen. Sedan var jag skadad ett år där och nu är det ju ett nytt lag. Jag känner grabbarna i laget, men kommer väl lära känna dem ännu bättre från och med nu. Nu ses jag väl inte som den där ”utbölingen” längre! (skratt)

Varför valde du Hudiksvall nu?

Det passar bra nu privat. Förut har det inte fungerar riktigt med livet runt om fotbollen. Jag kände att nu är det bara att skriva på! Sedan är det inspirerande. Det är ett ungt lag och alla är jätteintresserad av fotbollen. De är där på grund av fotbollen och vill verkligen något. Det passar bra med hur jag ser på fotbollen.

Vad är dina styrkor som spelare?

Svårt att säga själv… Men det är väl luftspelet och linjespelet. Jag är nog kvick i fötterna och bra i positionsspelet. Om man ska ta en referens så är jag väl typen av målvakt som Jan Oblak är.

Vad är dina styrkor som människa?

Ännu svårare att svara på! Nä, men jag är villig att lära mig nytt hela tiden. Jag vill att andra ska ha det bra. Kan gärna hoppa över att jag ska ha det bra bara andra har det.

SPORTCHEFEN MICKE FLAATEN´S OCH TRÄNARE KALLE ERSJONS ORD OM Andreas

MICKE

Andreas ”Ante” Molin är en mycket skicklig målvakt som ytterligare vässar konkurrensen i truppen. Det har efter säsongen funnits ett konkret intresse runt våra två målvakter – så för att säkra upp truppen valde vi när chansen dök upp att knyta till oss även Ante. Vi är mycket glada från föreningen över att ha säkerställt att vi alltid har en trygg sista utpost i laget. Stort välkommen Ante!

KALLE

I Ante Molin får vi in en målvakt med väldigt god fysik vilket är resultatet av en oerhörd träningsvilja och en attityd att hela tiden vilja bli bättre. En nyckelegenskap som vi vill ska finnas hos alla spelare för att också göra andra bättre. Han är väldigt orädd och tvekar inte på att rädda bollar med ansiktet om det så krävs för att förhindra mål.

Text: Henrik Pettersson