Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

Vi har äran att gratulera hjältinnor!

Vi gratulerar Team Hudik Dam för att ha genomfört en fantastisk säsong där man i den senaste matchen även säkrade seriesegern! En välförtjänt bedrift som lyfter staden och landskapet.

Vi har även nöjet att tala med Peter Fahlberg, deras tränare som behållit lugnet genom hela processen denna säsong, trots att många av oss tyckt att de sett ut som klara seriesegrare för länge sedan.

Ni har varit överlägsna i många av era matcher. Vari ligger ert knep, hur har ni lyckats få spelarna att ständigt fokusera på kommande uppgift utan att det smugit sig in en osund säkerhet i laget?

Vi har levt på två parametrar

Vi bestämde redan från början att vi ska fokusera på en match i taget inte sväva iväg för långt fram och det gör vi fortfarande nästa match är Derby mot Niken, kvalet ligger fortfarande långt bort i horisonten.

Träningarna…. vi har haft en oerhört hög intensitet på träningarna och tjejernas vilja att ständigt ge allt i både träning och match situation. Dessa brudar är stenhårda och bangar inte för något…..

Om du fick välja ett eller två, vilket eller vilka är de minnen som kommer att etsa sig fast i hjärta och minne från säsongen hittills?

Det bästa minnet är Sandviken i Svenska Cupen vi förlorar visserligen med 2-5 men som vi spelade ut ett så meriterande Div 1 lag i första halvlek det var sjukt roligt att se, säger Peter och ler stort.

Ni har även på ett roligt och involverande vis premierat en spelare efter varje match. Berätta gärna på vilket sätt och vad ni utgått från för att prisa just den spelaren.

Jag fick idén från Brynäs, det är spelarna själva väljer vem som förtjänar att få Vikingahatten. Det kan vara en enskild prestation eller bäst totalt sett, egentligen vad som helst. Här har de varit lite fega tycker jag, säger Peter och fortsätter, de har varit solidariska och valt den de själva tycker varit bäst i matchen…Sandra tycker jag skulle fått den för en unik händelse, finns TV bevis på den, säger Peter och brister ut i ett härligt leende.

Två matcher kvar av ert seriespel och ni har redan säkrat seriesegern. Hade du väntat dig denna utveckling av säsongen 2022?

Nja vi visste att vi var bra men allt eftersom matcherna spelades så insåg vi att laget håller en mycket hög Div 2 nivå.

Sist och inte minst, vad är det bästa med fotboll enligt dig?

Det bästa med fotboll är ”Laget” och att man tillsammans sätter mål och sen gör allt för att nå det, att man vinner och förlorar som ett lag man tar hand om varandra i med och motgång.

Kort och gott Kärleken till fotboll kan man inte förklara det är så många saker för olika individer.

Vi tackar Peter och avslutar med ett rungande stort GRATTIS alla i Team Hudik, spelare, ledare och funktionärer.

Damernas nästa match är nu på fredag.

  • Fredag den 23:e september
  • Glysis Sparbanken Arena
  • Matchstart klockan 19:00

Kom, fyll arenan och ge Team Hudik en välförtjänt hyllning!

För Hälsingland – Mot Framtiden!