Vinnare av Silverbollen 2021- Alva Silfver Östberg

Äntligen fick Alva Silfver Östberg ta emot sitt välförtjänta pris, Silverbollen som delas ut till Hälsinglands bästa fotbollsspelare, för den fantastiska säsong hon gjorde 2021, Silverbollen. På grund av pandemin och många måsten i vardagen har den inte kunnat delas ut fysiskt förrän idag. Dan Jonsson, som är ordförande i Hälsinglands Fotbolls Förbund, tog sig hela vägen till Hudiksvall för att dels välförtjänt lyfta damfotbollen samt glatt dela ut det välförtjänta priset till Alva.

Silverbollen delas ut av Hälsinglands Fotbolls Förbund och sponsras av Hälsinglands Tidningar.

Alva fick priset för sina prestationer under 2021. Då spelade hon för Ljusdals IF. I år kommer hon dock att representera Team Hudiks A-lag som kommer att en härlig utmaning genom spel i Division 1 Norra. Efter en god lunch i trevligt sällskap fick Alva äntligen se och känna på sin välförtjänta Silverboll där hennes namn nu står graverad.

Stort grattis till priset Alva! Hur känns det och varför är det viktigt att även tjejer/kvinnor uppmärksammas för sina prestationer?

Det känns jättebra! Detta var absolut inget jag hade väntat mig så det var en klart trevlig överraskning, säger Alva och brister upp i ett skinande leende. Det är viktigt att även vi tjejer och kvinnor uppmärksammas därför att vi lägger ned lika mycket tid som killar och män.

Vad är det bästa med fotboll enligt dig?

Det året jag fick priset för nu hade jag riktigt roligt både på och vid sidan av fotbollsplan. Hade många vänner i laget och det fanns en skön och avslappnad kamratskap i truppen. Det gjorde det lätt för mig att ta mig från Hudiksvall till Ljusdal för träning och match dag efter dag.

Nu är du ju inte klar med fotbollen, tvärtom. En ny utmaning hägrar med spel i division ett Norra. Vad hoppas du får ut av säsong 2023?

Det främsta målet är att utvecklas som spelare och ha kul. Ser fram emot 2023!

Har du några tips och råd till alla unga tjejer som sysslar med fotboll?

Ha roligt, våga ha roligt hela vägen.

Hudiksvalls FF tackar en ödmjuk och glad Alva samt passar på att önska henne all lycka under 2023.

Förutom Silverbollen fick Alva en lektion av Dan Jonsson i hur man bäst tar hand om den fina orkidé hon fick i samband med prisutdelningen. Bäst att vattna rätt nu Alva!