Vinnare av Silverbollen 2021 – Oscar Wallin

Äntligen fick Oscar ta emot sitt välförtjänta pris för den fantastiska säsong han gjorde 2021, Silverbollen, som delas ut till Hälsinglands bästa fotbollsspelare. På grund av pandemin har han inte kunna ta emot den fysiskt förrän idag. Vi befinner oss i Hudiksvalls Tidning´s lokaler där Dan Jonsson, som är ordförande i Hälsinglands Fotbolls Förbund, glatt delar ut det välförtjänta priset till Oscar.

Övriga närvarande är Oscars pappa, Björn Wallin, HT´s lysande sportreporter Victoria Mickelsson, Hudiksvalls FF´s sportchef Micke Flaaten, samt Tomas Flodin som representant för Hudiksvalls FF´s styrelse.

En glad Oscar Wallin tar emot det välförtjänta priset för hans fina prestationer i Hudiksvalls FF´s tröja säsongen 2021 och får en lektion av Dan Jonsson i hur man bäst tar hand om den fina orkidé han fick i samband med prisutdelningen. Bäst att vattna rätt nu Oscar!

Oscar som kritade på för Allsvenska Degerfors IF i början av 2022 är född och uppvuxen i Sundsvall. Han tillhörde i unga år klubben Essviks AIF och kom till GIF Sundsvalls akademi som 15-åring. Där spelade han även i deras P-19 lag innan han via Hudiksvalls FF tog steget till seniorfotbollen och spelar nu alltså bland den allra högsta svenska eliten.

”Mamma och pappa har alltid funnits där för mig. Följt med på match, cuper och alltid stöttat”, säger Oscar och tittar tacksamt på sin far.

”Det har alltid varit roligt att följa Oscar och hans bror. De har alltid haft fotbollen som sin stora kärlek, så pass att man var tvungen att bromsa upp dem lite så att de t ex hann med läxorna” säger pappa Björn.

En rolig anekdot är att Oscar har fått en pizza kallad efter sig i Degerfors. Skulle du åka dit och få för dig att äta pizza måste du bara beställa en ”Oscar Wallin”. Ingredienserna verkar vara lite hemliga, men vi kanske ska vara lite tacksamma ändå över att den inte innehåller någon anjovis. Vi ser fram emot att både äta pizzan och följa Oscar i Allsvenskan under 2023.

Vi vill tacka Hälsinglands Fotbolls Förbund, HT samt deras sportreportrar Victoria Mickelsson och Christina Bodén för deras skicklighet och engagemang för fotbollen i Hudiksvall och för detta fina pris som delas ut varje år.

Och självklart gratulerar vi dig Oscar, du härligt glada och ödmjuka kille till priset som Hälsinglands bästa fotbollsspelare 2021 och önskar dig all lycka i framtiden!

För Hälsingland – Mot Framtiden!