Bockarna silver_Rityta 1

För Hälsingland - Mot framtiden

De skapar historia

Söndagen den 19 mars 2023 blir ett datum att minnas för oss alla som tycker om fotboll i Hudiksvall. Tillsammans med Näsvikens IK´s damer division 4 skapade Högs SK en bit modern historia inom Hudiksvallsfotbollen. Högs SK har sedan tidigare även Gerd Olofsson att minnas. Gerd, målspottaren som blev hela Sveriges skyttekung 1978 med flest gjorda mål.

För första gången någonsin spelade det nybildade laget i Högs SK sin första match på fullstor plan. Laget hade dessutom två extra modiga som aldrig hade spelat en fotbollsmatch tidigare! Extra eloge till dessa hjältinnor.

Man mötte Hudiksvallskollegorna Näsviken IK´s damer division 4 Hälsingland och matchen slutade målmässigt 0-0, men med många glada och nöjda miner.

Vi har nöjet att ställa några frågor till Caroline Norberg, en av initiativtagarna till att återigen starta ett damlag i Hög.

Hur kändes det att äntligen få gå ut på fullstor plan och en första match?

Vi var pirriga, förväntansfulla och riktigt taggade. Det var roligt att äntligen få gå ut på fullstor plan, de hade vi längtat efter och sett fram emot länge. Att det dessutom var sol gjorde att vi fick en ännu större längtan efter sommar och seriepremiär, säger en glad Caroline.

Hur har ni jobbat med laget för att komma så pass långt som ni gjort?

För oss handlar de inte bara om att komma till träningen och vara närvarande. Lagandan är otroligt viktig!

Vi tar hand om varandra i laget, peppar varandra och vi alla vet om våra förutsättningar. Det finns ingen press eller krav på spelarna. Utan livet utanför fotbollen pågår, såsom skola, jobb, barn osv, men vi vill få plats med båda delarna.

Och utan press och krav tror vi att träningarna blir mer roliga och givande, vilket har synts på träningarna under försäsongen.

Sen spelar såklart träningarna en stor roll också. Vi har kört otroligt bra träningar sen i augusti, både styrka, kondition och fotboll, samt lite teorisnack. Alla har utvecklats från där varje enskild spelare är.

Vad ser ni fram emot under säsong 2023?

Vi ser väldigt mycket framemot att utmanas och utvecklas ännu mer tillsammans som ett lag, men också som individer. Att få möta alla andra lag, se hur de spelar och hur vi är i jämförelse med dem!

Vi är väldigt nyfikna, öppen och har en stark vilja av att bli bättre. Vad kan vi lära oss av andra?

Men framför allt – ha kul! Och vinna förstås! Vi alla är vinnarskallar! Säger Caroline och skrattar gott

Vi ser också framemot våra lagträffar, leka lite lekar och äta tillsammans.  Vi tycker att de är viktigt med en bra sammanhållning. 

Har ni någon hälsning till de tjejer/kvinnor som inte riktigt vågat eller kunnat ta steget till att spela fotboll i ett damlag?

Vi lever bara en gång!

Ta kontakt med ett lag du känner att du skulle vilja börja spela i. Ett lag som passar dig, dina förutsättningar och på den nivån du vill spela. 

Var öppen och ärlig direkt med hur du känner, om du känner dig osäker och nervös, våga berätta det. 

Som tränare och spelare kan man då bemöta individen där den är och hjälpa den in i laget och VÅGA tro på sig själv. Mod är en färskvara, så våga!

Är du en av de som inte vågar men kanske vill spela med oss? Hör av dig, vi lovar att ta hand om & peppa dig i vårt lag!, avslutar Caroline.

Är du intresserad av att börja spela fotboll i ett damlag? Följ då följande konton på Instagram

Och har inte din närmaste förening ett damlag? Ta då kontakt med dem och se hur du kan göra för att bilda ett. FORZA TJEJER!

LÄS TIDIGARE TEXT OM INITIATIVET

Hudiksvalls damfotboll på frammarsch!