Hudiksvalls FF – Falu BS 2 – 3

Motståndet

Falu BS är inför denna säsong nykomlingar i division 3 södra Norrland där man bland annat kommer ställas mot Hälsingelagen Bollnäs och Edsbyn. Det är ett lag som startat en storsatsning och har målet att ta sig upp genom divisionerna.

2 – 3 (1-1)

26´ 1–0 Sebastian Bergman (straff)

33´1-1 Ferhat Tayfur (straff)

60´1-2 Ishak Abika

75´2-2 Araya Zerai (assist Liam Collings)

77´2-3 Jesper Åman

Matchen

Matchen var lite ovanlig i att den var sig ganska lik under hela matchen. Hudiksvalls FF malde på och hade det klart mesta av bollinnehavet, men hade svårt att ta sig igenom motståndarförsvaret. En del chanser skapades, men då förvaltades de inte. Laget visar prov på en enorm högstanivå när allt fungerar, det gäller bara att få detta att ske oftare. Ett prov på detta var målet till 2-2, där Liam drev upp bollen centralt från sin mittbacksposition för att sedan fint frispela poängkungen Araya Zerai.

Värt att notera är också att Jesper Lindholm gjorde ett bra jobb som vikarierade högerback och lär få fler chanser där.

Falu BS överraskade nog många med att vara ett bättre lag än man kan tro från ett lag som spelade i division 4 föregående säsong. Det fanns kvalité i laget och deras två mål i andra halvlek var fina kontringar. Där har Bollnäs och Edsbyn något att ta på allvar i serien.

Tränare Pelle Lindberg om matchen:

“När vi får vårat spel att fungera så är vi överlägsen mer eller mindre men vi behöver längre sekvenser där vi spelar vårat spel. Sedan gäller det att göra mål på våra målchanser. Vi har ändå några lägen som vi behöver få på mål i andra. Vi har också många inläggslägen i andra men behöver få fler med oss in i straffområdet. Men det är ett skickligt lag, Falu. Individuellt skickliga. Men det visste vi redan.

Jag tror att om vi får nöta på det här fram till serien börjar så kommer det bli bra.”

Nästa match

Text: Henrik Pettersson – Foto: Peter Scott